Capitala a dat startul: S-au deschis targurile de brazi si de cadouri de Craciun

Vineri, 02 Decembrie 2011, ora 11:38
2759 citiri
Capitala a dat startul: S-au deschis targurile de brazi si de cadouri de Craciun
Foto: Evenimentul Zilei

Prima zi a lunii cadourilor a marcat si deschiderea celui mai mare targ de brazi pentru Craciun. Ca in fiecare an, Piata Obor din Capitala este cea care va gazdui cele mai diverse varietati, de la bradutii mici, in ghivece, si pana la cei uriasi, de aproape 10 metri inaltime.

Targul ocupa nu mai putin de 1.600 de metri patrati si va fi deschis publicului pana pe 24 decembrie, informeaza Evenimentul Zilei.

Preturile vor fi pentru buzunarele tuturor, de la 30 de lei pentru pomisorii mai golasi si pana la 2.500 pentru cei majestuosi.

Pe intreaga perioada de desfasurare a targului vor fi scoase la vanzare exemplare verzi sau argintii, majoritatea provenite din import - din Danemarca, Austria sau Ungaria. Suporturile din fier forjat costa si ele 50 lei.

Firma care expune la Targ ofera si brazi in ghivece. "Pot fi pusi in pamant si in aceasta perioada dar, in functie de decizia clientului, se poate face sadirea si la primavara. In functie de inaltime, ei costa intre 100 si 500 lei", a declarat Ovidiu Neacsu, directorul comercial la Silva Group Ro, organizatorul Targului.

Reprezentantii targului spun ca, indubitabil, va aparea si "concurenta neloiala", formata din micii comercianti care aduc copaci taiati ilegal din padurile Romaniei: "Vin la gardul nostru si vand brazi la preturi mai mici. E normal, nu platesc taxe odata ce copacii sunt furati. Anul trecut i-a mai adunat Politia, speram sa se intample acest lucru si acum".

Conform unui comunicat al ROMSILVA, pentru Sarbatorile de Iarna in acest an s-a dat aprobarea de recoltare si comercializare, pe piata interna, pentru 82.000 de brazi si molizi.

Preturile de comercializare practicate de Regie (fara TVA) vor fi cuprinse intre 20 si 30 lei, pentru inaltimi care variaza de la 0,70 m la 3 metri. Solicitarile pentru exemplare mai mari de 3 metri sunt considerate comenzi speciale si se taxeaza la fiecare metru cu 20 de lei. In Bucuresti, 25 de piete au primit autorizatie pentru a comercializa pomi de Craciun. Brazii nu se pot vinde in sectorul 4, deoarece nu a fost autorizata nicio piata in acest scop.

Targul Cadourilor de Craciun isi asteapta oaspetii la Sala Dalles

Vineri si-a deschis portile si cea de a V-a editie a Targului Cadourilor de Craciun, care are loc in incinta Galeriei Dalles pana in ajunul Craciunului.

Expozantii pun la dispozitia clientilor cea mai variata gama de produse de pana acum, de la decoratiuni de sarbatori, pana la bijuterii sau delicioasele dulciuri.

"Am incercat si credem ca am reusit sa adunam la aceasta editie o gama atat de variata de cadouri de Craciun incat nimeni sa nu poata spune ca nu a gasit cadoul potrivit. Anul acesta targul este un adevarat One stop gift SHOP!" a declarat Louisa Bangale, coordonatorul evenimentului, pentru Adevarul.

Targul Cadourilor de Craciun va fi deschis in perioada 2-24 decembrie, intre orele 10.00 - 20.00, iar intrarea va fi libera.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#targ brazi Craciun 2011, #brazi Craciun vanzare, #targ brazi Obor , #piata