Cu ajutorul solutiei software WizSalary puteti spune adio procedurilor complicate in procesul de angajare

Advertorial
Joi, 28 Septembrie 2017, ora 16:00
12705 citiri
Cu ajutorul solutiei software WizSalary puteti spune adio procedurilor complicate in procesul de angajare

Inainte de a implementa solutia software WizSalary, numeroase firme din Romania aveau procese de angajare greoaie. Echipa de resurse umane petrecea mult timp pregatind manual liste cu documentele necesare angajarii, introducand datele din aceste documente si verificand documentele in sine. Orice munca manuala repetitiva tinde sa isi piarda eficienta dupa un timp, plus ca apar inevitabilele erori.

Aceste erori in completarea fisei angajatului cu toate datele solicitate prin lege pot conduce chiar la amenzi substantiale in urma controalelor efectuate de Inspectoratul Teritorial al Muncii. De aceea softul de salarizare WizSalary a devenit atat de popular (in prezent, peste 600.000 de angajati ai companiilor private sunt gestionati prin aceasta solutie software).

Eliminarea erorilor in procesului de angajare - posibila cu solutia software WizSalary

Chiar daca nu am ajuns in etapa in care putem sa semnam digital contracte de munca si sa avem baze de date 100% electronice, programul de salarizare WizSalary reuseste sa creeze procese de lucru automatizate pentru angajare.

Una dintre primele probleme cu care se confrunta departamentele HR sunt legate de faptul ca noii angajati nu aduc de la bun inceput toate documentele necesare. Fara o evidenta clara si sisteme de alerta, acesti angajati pot "scapa" prin vidul de organizare interna si se ajunge la situatia cand, dupa un an de munca efectiva, dosarul de angajare tot nu este complet.

Acest lucru nu se intampla in cazul firmelor care lucreaza cu un program salarizare precum WizSalary. Echipa de HR are intotdeauna ecranul dedicat angajatului in care sunt bifate actele deja inregistrate, iar cele lipsa sunt pe lista "in asteptare". Astfel, dosarul de angajare nu este marcat drept Complet in sistem pana nu sunt bifate toate documentele obligatorii prin lege.

Mai putin timp pierdut cu inregistrarea noului angajat in softurile ITM

O angajare nu este finalizata pana cand noul coleg nu este inregistrat in baza de date REVISAL, unde i se va calcula vechimea in munca pana la pensie. In cazul angajatilor care au deja un istoric de activitate (nu sunt la primul serviciu dupa absolvirea studiilor), aceste date sunt preluate automat de softul de salarizare WizSalary din baza de date REVISAL.

Astfel, echipa de resurse umane va economisi timp pretios, iar integrarea noului angajat in echipa va fi mai rapida.

Generare rapida de contracte de munca in conformitate cu legislatia

Orice angajat din domeniul resurselor umane stie cat de dificil este sa tii pasul cu schimbarile frecvente din legislatia muncii. Astfel, unele firme ajung sa aiba 3-4 modele de contracte de munca salvate in server si sa foloseasca din greseala un model neconform.

Pentru echipele de HR care lucreaza cu solutia software WizSalary, acest pericol nu exista. Softul de salarizare genereaza intotdeauna cea mai recenta varianta de contract de munca in conformitate cu legile in vigoare. In plus, completarea datelor angajatului este foarte rapida, daca acestea au fost deja introduse in baza de date.

Acte aditionale si adeverinte - gata in cateva minute

O mare parte a activitatii specialistilor in resurse umane consta in redactarea de adeverinte solicitate de angajati sau acte aditionale. Aceste documente sunt deja salvate in softul de salarizare WizSalary, in format standard conform cu normele legale si se auto-completeaza imediat cu datele angajatului.

Astfel, prin economiile de timp realizate, softul de salarizare WizSalary oferit de Wizrom Software isi amortizeaza rapid costurile si asigura un mediu de lucru mai productiv si eficient in orice firma.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
#soft salarizare, #program salarii , #plata