Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum a ajuns DNA parte intr-un dosar pe darea in plata

Marti, 27 Decembrie 2016, ora 13:07
6236 citiri
Cum a ajuns DNA parte intr-un dosar pe darea in plata
Foto: Arhiva Ziare.com

Directia Nationala Anticoruptie a ajuns sa fie parte dintr-un dosar pe darea in plata in care doi debitori, Antoanella Mariyeane si Liviu Cezar Dragoi, incearca sa dea in plata un imobil catre CEC Bank.

Problema este ca imobilul respectiv este grevat de un sechestru asigurator instituit de DNA si astfel institutia apare ca intimat in dosar, arata Profit.ro.

"Motivul pentru care DNA apare ca intimat in dosarul mentionat de dvs. cu obiectul 'contestatie creditor privind Legea darii in plata' se refera la imprejurarea ca pentru unul dintre imobilele ipotecate apartinand unei parti a fost instituita masura sechestrului asigurator (6.04.2015) intr-un dosar penal care ulterior a fost disjuns si declinat Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti", au explicat reprezentantii DNA.

Antoanella Mariyeane si Liviu Cezar Dragoi sunt executati silit de CEC Bank pentru un credit contractat in 2008, garantat cu ipoteca pe un teren arabil de 4.800 mp in Ozun, Judetul Covasna, un teren intravilan de 812 mp si faneata de 288 mp, bunuri evaluate la 89.000 de lei.

In 2012, Liviu Cezar Dragoi a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu suspendare, iar Antoanella Mariyeane Dragoi la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru frauda in rambursarea de TVA. Liviu Cezar Dragoi ar fi cumparat, in anul 2000, terenuri la preturi foarte mici in Sacele, judetul Brasov, si apoi le vindea la suprapret catre firme controlate de apropiati de-ai sai.

Scopul anuntat era ca firmele doresc sa dezvolte un complex turistic in zona, cand, de fapt, urmarea rambursarea frauduloasa de TVA, fara a exista intentia reala de a se face investitia, de care rambursarile erau conditionate.

Platile de la bugetul de stat ar fi fost aprobate chiar de Antoanella Mariyeane Dragoi, care era sef al Administratiei Fiscale in Predeal.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#DNA dosar dare plata, #DNA dosar CEC Bank , #plata