Gafa de milioane de euro la Ministerul Muncii: Ajutoare sociale acordate pe nedrept (Video)

Marti, 07 Ianuarie 2014, ora 12:19
5265 citiri
Gafa de milioane de euro la Ministerul Muncii: Ajutoare sociale acordate pe nedrept (Video)

Ministerul Muncii a acordat ajutoare sociale in valoare de peste 6 milioane de euro unor romani care nu aveau dreptul la ele.

Potrivit Digi 24, informatia apare intr-un raport al Curtii de Conturi.

Institutia condusa de Mariana Campeanu a platit mai mult de 6 milioane de euro in decursul anului 2012, prin intermediul agentiilor teritoriale si judetene, unor persoane care nu indeplineau conditiile legale pentru a primi astfel de indemnizatii.

Pana in prezent, ministerul a reusit sa recupereze doar o treime din suma, adica putin peste 2 milioane de euro.

Sursa citata mentioneaza ca institutia a acordat pe nedrept ajutoare sociale pentru persoane cu venituri nedeclarate in totalitate sau celor cu depozite in banci mai mari de 3.000 de lei.

Mai mult, unii romani au primit bani in mod nejustificat si sub forma unor indemnizatii pentru cresterea copilului, dar si ca ajutoare sociale, desi erau persoane care aveau bunuri ce le excludeau de pe lista beneficiarilor.

Intr-o intevrentie telefonica la Realitatea Tv, Adrian Toader, directorul Agentiei pentru Plati, a precizat ca suma a fost descoperita in urma verificarilor incrucisate realizate cu institutiile implicate.

"Procesul de verificare a inceput la mijlocul anului 2012, cand am incheiat protocoalele in acest sens", a spus Adrian Toder.

Mai mult, ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a mentionat la acelasi post de televiziune ca dupa ce USL a venit la guvernare s-au constat nereguli in acordarea ajutoarelor sociale.

"Am constat atunci ca nu se faceau verifiari incrucisate si am inceput sa incheiem protocoale. Suma (de 6 milioane de euro - n.red.) e un sold la finalul anului 2012, unele nereguli au fost descoperite de noi, iar altele de Curtea de Conturi. Atunci au fost debite de peste 105 milioane de lei, au fost recuperate peste 93 milioane de lei, asa ca a ramas la finalul anului suma de 6 milioane de euro.

Insa intre timp, in 2013, s-au descoperit alte debite pe care le-am recuperat, activitatea e curenta si verificam permanent daca sunt persoane care obtin ajutoare prin astfel de mijloace", a spus oficialul.

Câți bani scot din buzunare pofticioșii pentru primele cireșe. „E un moft ăsta. O jumătate de kilogram probabil că mi-aș permite”
Câți bani scot din buzunare pofticioșii pentru primele cireșe. „E un moft ăsta. O jumătate de kilogram probabil că mi-aș permite”
Pe unele tarabe din piețe se vând acum și cireșe, iar un kilogram se vinde cu 150 de lei. Fructele sunt aduse din Turcia și Grecia, iar comercianții spun că, de fapt, prețul de...
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
#Ministerul Muncii ajutoare ilegale, #gafa Ministerul Muncii, #gafa ajutoare Miniserul Muncii , #plata