RADET nu a primit toti banii de care avea nevoie, la rectificarea bugetului

Miercuri, 17 Noiembrie 2010, ora 18:53
1335 citiri
RADET nu a primit toti banii de care avea nevoie, la rectificarea bugetului

Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) a primit 162 milioane lei, din necesarul de 384 milioane lei, la rectificarea bugetului Capitalei, votata miercuri de consilierii generali. Nici Regia Autonoma de Transport Bucuresti nu a primit intreaga suma de care ar avea nevoie. RATB va beneficia de 30 de milioane de lei, desi directorul Regiei spune ca era nevoie de de 65 de milioane de lei.

Proiectul de hotarare privind rectificarea prevedea initial ca RADET sa primeasca doar 147 de milioane, insa, in cele din urma, s-a decis adaugarea altor 15 milioane de lei, din veniturile proprii ale municipalitatii (concesionari, inchirieri, vanzari de active).

Cea mai mare parte a sumei primite de RADET la rectificare ar urma sa acopere subventia pentru diferenta dintre pretul de producere a energie termice si tariful perceput populatiei, astfel incat edilii sa nu fie obligati sa scumpeasca apa calda si caldura pentru consumatorii casnici.

Necesarul financiar al RADET se ridica, inainte de rectificare, la 384 de milioane de lei, reprezentand acoperirea subventiei, 137 de milioane pentru combustibil si o transa de 100 de milioane din datoria catre furnizorul de energie termica ELCEN, conform raportului ce a insotit hotararea privind rectificarea bugetului Capitalei pe 2010.

La sfarsitul lui 2008, municipalitatea s-a angajat sa plateasca, intre 2009 si 2011, datoria istorica de 747 de milioane de lei a RADET catre societatea de producere a energiei termice. Angajamentul prevedea sa fie platiti 332,1 milioane lei in 2009, 216,4 milioane in 2010 si 194,9 milioane lei in 2011.

Nici RATB nu a primit la rectificare intreaga suma de care ar avea nevoie, in opinia conducerii. Directorul regiei, Adrian Crit, a declarat recent ca RATB are nevoie de o rectificare bugetara pozitiva de 65 de milioane de lei, pentru a putea rezista pana la sfarsitul anului. Altfel, afirma Crit, banii de care dispune RATB se vor termina in noiembrie si vor exista probleme cu plata furnizorilor.

Potrivit viceprimarului general Mircea Raicu, in decembrie ar urma sa aiba loc o noua rectificare bugetara, la care RATB va primi alti 25 de milioane de lei, iar RADET, in jurul a 60 de milioane.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Radet bani, #bani necesari Radet , #plata