Romtelecom contesta in instanta amenda de 5.000 de lei

Marti, 11 Mai 2010, ora 19:41
1389 citiri

Romtelecom nu este de acord cu amenda de 5.000 de lei primita din partea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) pentru campania promotionala derulata impreuna cu Astra Asigurari si a contestat in instanta respectiva decizie, a precizat, marti, departamentul de Relatii Publice al companiei.

Operatorul Romtelecom a fost amendat, luni, cu 5.000 de lei de catre ANSPDCP pentru prelucrarea nelegala a datelor cu caracter personal ale abonatilor sai, ce urmau sa primeasca prin posta o asigurare gratuita pentru locuinta de la Astra Asigurari, valabila trei luni.

"In luna aprilie 2010, Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal a primit o serie de plangeri si sesizari referitoare la posibila prelucrare nelegala a datelor cu caracter personal ale persoanelor fizice, abonati ai SC Romtelecom SA, ce urmau sa primeasca prin posta o asigurare gratuita pentru locuinta, valabila 3 luni, de la o societate de asigurari cu care operatorul de telefonie a incheiat un contract in acest sens", se noteaza in informarea Autoritatii, postata pe propria pagina de Internet.

Din cuantumul total al amenzii, 3.000 lei sunt pentru prelucrare nelegala a datelor, intrucat a utilizat datele fara consimtamantul expres si neechivoc al abonatilor, iar 2.000 de lei lei pentru prelucrare nelegala a datelor, deoarece compania a utilizat datele abonatilor in alt scop decat pentru furnizare de servicii telefonice.

Potrivit Romtelecom, persoanele care nu erau de acord cu incheierea asigurarii, trebuiau sa informeze societatea de acest lucru. Altfel, polita devenea valabila, iar odata cu aceasta, operatorul de telefonie urma sa transmita catre societatea de asigurare datele personale ale abonatilor, pentru a-i contacta la expirarea politei in vederea reinnoirii.

Decizia ANSPDCP survine la doua saptamani dupa ce Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a hotarat ca polita de asigurare a locuintei emisa de Astra odata cu factura Romtelecom, "nu respecta dispozitiile legale privind contractele de asigurare, precum si obligatiile de informare a asiguratilor si potentialilor asigurati".

CSA a informat abonatii Romtelecom ca societatea nu este autorizata sa practice activitatea de intermediere in asigurari si ca informatiile cuprinse in polita sunt neclare, inexacte, contradictorii si conduc la inducerea in eroare a potentialilor asigurati cu privire la riscurile asigurate, prima de asigurare si modalitatile de plata.

Depozitul pentru deșeuri industriale periculoase de la Copșa Mică a fost închis. România scapă de plata penalităților la nivel UE
Depozitul pentru deșeuri industriale periculoase de la Copșa Mică a fost închis. România scapă de plata penalităților la nivel UE
România a evitat plata penalităţilor după ce Garda de Mediu din Sibiu a închis depozitul neconform de deşeuri industriale periculoase al Sometra SA din Copşa Mică, oraş care zeci de ani...
Sprijin pentru producția mașinilor electrice Ford în România: „Veste extraordinară pentru mediu”
Sprijin pentru producția mașinilor electrice Ford în România: „Veste extraordinară pentru mediu”
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat, marţi, 19 martie, că la fabrica Ford de la Craiova se va produce în curând primul autoturism electric. El a menţionat că în România au fost...
#amenda Romtelecom, #folosire date personale Romtelecom , #plata