Ziare.com

SUA au oprit finantarea cheltuielilor cu infrastructura in beneficiul Marinei americane pe teritoriul Romaniei

Joi, 21 Martie 2019, ora 18:05

   

SUA au oprit finantarea cheltuielilor cu infrastructura in beneficiul Marinei americane pe teritoriul Romaniei
Curtea de Conturi a gasit facturi neachitate de SUA in valoare de aproape 2.000.000 de euro "ca urmare a stoparii finantarii de catre partea americana a Programului de sustinere a natiunii-gazda (HNP) in Romania", program care se refera la activitatile Marinei SUA dislocate in tara noastra.

Jurnalistii de la Profit.ro sunt cei care au descoperit informatia intr-un document intocmit de Curtea de Conturi in urma unui audit financiar efectuat la Ministerul Apararii.

Conform sursei citate, suma totala a facturilor neachitate se ridica la "1.913 mii de euro".

In document nu se fac precizari cu privire la motivele opririi finantarii, in schimb se arata ca in anul 2017 suma alocata de SUA pentru implementarea Acordului US Navy Host Nation Program a fost de 3,61 milioane de euro, din care au fost platite 1,938 milioane euro, in timp ce din ianuarie 2018, "plata facturilor a fost suspendata de partenerul american".

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

"La data auditului existau facturi in suma de 1.913 mii euro neachitate, din care suma de 1.394 mii euro trebuia achitata catre un operator economic, care a actionat in instanta Ministerul Apararii Nationale la Tribunalul Dolj. La nivelul conducerii ministerului s-au efectuat demersuri pentru a identifica posibilitatile legale pentru achitarea debitelor restante de la bugetul de stat, dar, in lipsa prevederilor bugetare, aceasta nu s-a putut realiza", mai mentioneaza Curtea de Conturi.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4246 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

hahaha!!!!

daca este o schimbare de plan sau romania nu se potriveste in viziunea de viitor a americanilor va arunca in praf ca pe muci. nu au platit bill-ul?
si ce trebuie sa va dea voua socoteala?
'indentifica posibilitatzi legale de recuperare a pagubei...'
unde, in tribunale din romania sau in american courts.
in oricare situatzie va arata middle finger.
va pazesc de rusi zic ei si este suficient.
operatorul economic la raportul anual sa treaca suma la capitolul tzeapa.
america first!

 

Toarasi,domne, tresa gandim pozitiv, adica ca datoria asta ie un fel

da creante, care creante, noi putem sa le vindem la fratii nostri chineji si dupeaia dansii osa sa descurce iei cu americanii, finca americanii, dupe cate stiu io, iei ie datori vanduti la chineji.

TRAIASCA PACEA SI PRETENIANTRE TOPOARE.

P.S. "La data auditului existau facturi in suma de 1.913 mii euro neachitate, din care suma de 1.394 mii euro trebuia achitata catre un operator economic, care a actionat in instanta Ministerul Apararii Nationale la Tribunalul Dolj. La nivelul conducerii ministerului s-au efectuat demersuri pentru a identifica posibilitatile legale pentru achitarea debitelor restante de la bugetul de stat, dar, in lipsa prevederilor bugetare, aceasta nu s-a putut realiza", mai mentioneaza Curtea de Conturi.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor