Adevarul despre valoarea aurului

Sambata, 23 Iunie 2012, ora 13:15
3452 citiri
Adevarul despre valoarea aurului
Foto: ABC News

Aurul nu este o afacere chiar atat de mare pe cat lasa impresia criza prin care trecem. Specialistii in domeniu tin sa ne avertizeze in legatura cu inselaciunile la care suntem expusi atunci cand cumparam acest metal pretios.

Investitorii trebuie sa aiba rabdare si sa nu se lase inselati de performantele aurului in ceea ce priveste evolutia pretului pe termen scurt, arata ABC News.

Ei sunt de acord ca aurul poate fi o solutie in vremuri de criza, insa doar pe termen scurt si, in plus, el nu a atins inca pragul maxim in privinta pretului. Este ceea ce afirma Janet Briaud, experta in planificare financiara.

"Pietele din intreaga lume sunt foarte volatile, cu multe crize diferite, inclusiv China si Europa. A detine aur in aceste conditii este un paravan impotriva furtunilor care nu pot fi prezise", afirma ea. A cumpara aur are sens doar atunci cand ai bani de care nu ai nevoie imediat.

Cei batrani, care au resurse financiare limitate, sunt adesea manipulati sa cumpere aur si sa isi investeasca toti banii in acest mijloc de speculatie. Cei care nu au destui bani ii pot depune intr-o banca, fiind o varianta mai buna decat investirea in aur.

Totusi, cand cumparam aur, trebuie sa fim atenti la produsul pe care il achizitionam. El trebuie sa fie marcat corespunzator, preferabil de catre o banca.

Atunci cand il vindem, trebuie sa o facem catre cineva care are autoritate in domeniu si sa nu ne expunem unei tranzactii dubioase. Intotdeauna trebuie sa ne asiguram ca totul este facut legal si sa cerem actele care atesta tranzactiile pe care le facem cu aur. Nu in ultimul rand, deciziile in aceatsa privinta nu trebuie luate imediat, caci ele vor fi, cel mai probabil, pripite si gresite.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#investitii aur, #cumparat aur, #speculatii pret aur , #pret aur