Aurul si argintul au atins niveluri istorice

Vineri, 24 Septembrie 2010, ora 19:47
3204 citiri
Aurul si argintul au atins niveluri istorice

Valoarea unciei de aur si a celei de argint au atins vineri praguri istorice. Sa fie momentul propice unor investitii in aur?

La 8.20 GMT, uncia de argint a ajuns la valoarea de 21,38 dolari, depasind pragul de 21,35 dolari inregistrat in martie 2008, si aventurandu-se catre niveluri ce nu au mai fost atinse din septembrie 1980, informeaza Capital.

La aceeasi ora, uncia de aur atingea un nou nivel istoric, de 1.298,35 dolari.

Analistii spun ca cele doua metale pretioase profita de pe urma deprecierii monedei americane, care face mai atractiva achizitia in dolari de aur si argint de catre investitorii care detin alte monede.

In acelasi timp, expertii spun ca pretul aurului ar putea creste in continuare, dar acest lucru nu este sigur, dupa cum declara recent miliardarul George Soros.

Opinia sa este impartasita si de economistul Nouriel Roubini: "Cred ca aurul se va mentine la nivelul actual. Exista doua situatii extreme care pot conduce la o crestere a pretului aurului. Una este inflatia, care nu exista in economiile dezvoltate, iar a doua este riscul unei prabusiri a sistemului financiar mondial. Riscurile pentru sistemul financiar au fost reduse in ultima perioada".

Pe de alta parte, Boris Cukon, gestionar al Funchs Invest Global Natural Resources Fund este de parere ca pretul aurului se va dubla pana in 2015. Opinia este impartasita si de Bernard Busschaert, specialist in aur la Leleux Associated, care spune ca, pe termen lung, pretul aurului va ajunge la 2.500 de dolari pe uncie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#pret uncie aur, #nivel istoric aur, #uncie argint, #pret argint aur , #pret aur