Credit Suisse avertizeaza: Pretul aurului se va prabusi

Vineri, 17 Mai 2013, ora 15:17
3839 citiri
Credit Suisse avertizeaza: Pretul aurului se va prabusi
Foto: Business Insider

Banca Credit Suisse din Elvetia avertizeaza asupra faptului ca pretul aurului s-ar putea prabusi in acest an. Potrivit prognozei sale, pretul metalului galben ar putea ajunge spre finele anului la nivelul de 1.100 de dolari uncia.

Intr-o nota adresata clientilor sai, Ric Deverall, director la Credit Suisse Group AG, anunta ca pretul aurului va cobori semnificativ in acest an, iar in urmatorii cinci ani ar putea atinge valoarea de 1.000 de dolari uncia, potrivit Business Insider.

Tot in aceasta saptamana, cunoscutul om de afaceri George Soros a anuntat ca si-a micsorat expunerea de pe pietele financiare referitoare la rezervele in aur.

"Aurul se poate prabusi. Nevoia de a cumpara aur in vederea conservarii averii a scazut. Cand pretul aurului creste, se pare ca este o buna idee sa cumperi mai mult aur", a spus Ric Deverell la Londra.

"Atunci cand pretul aurului coboara, credeti ca bancherii isi asuma riscuri? Evident, nu", a comentat Deverell.

Aurul a scazut cu 17% incepand din ianuarie si este prognozat sa coboare cu 20% in acest an, in cazul in care inflatia va creste, iar economia globala va scadea, potrivit Bloomberg care citeaza o declaratie a Credit Suisse.

Pe 16 mai, pretul aurului a coborat sub 1.400 de dolari uncia, la nivelul de 1.373 de dolari.

Conform unui raport publicat de catre World Gold Council, bancile centrale au cumparat aproximativ 109 tone de aur in primul trimestru din 2013, marcand al saptelea trimestru consecutiv de achizitii.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#pret aur scadere, #prognoza pret aur 2013, #Credit Suisse pret aur, #rezerve aur , #pret aur
Comentarii
Poza grob
grob
rank 5
Totul depinde de "cine" a cumparat pana acum!