Dezastru pe pietele financiare: Pretul aurului se prabuseste

Vineri, 03 Octombrie 2014, ora 23:58
10484 citiri
Dezastru pe pietele financiare: Pretul aurului se prabuseste
Foto: trunews

Daca dolarul si-a consolidat pozitia, iata ca un alt fenomen atrage atentia pe pietele financiare: pretul aurului se prabuseste, el atingand cea mai mica valoare din acest an. Dupa datele oficiale privind locurile de munca din Statele Unite, pretul aurului a scazut la 1.192,30 dolari uncia la New York.

Unii analisti au tesut o poveste minunata despre modul in care economia se va prabusi, iar pretul aurului va exploda spre 10.000 de dolari uncia, dar a fost doar un basm, o incercare nebuneasca de a stimula piata, potrivit Business Insider.

Aurul cu livrare in decembrie a coborat cu 22,80 dolari (cu 1,9%) pana la valoarea de 1.192,30 dolari uncia la New York, conform The Wall Street Journal.

Aurul a cazut pentru prima data in acest an sub pragul de 1.200 de dolari uncia, dupa ce un raport al Departamentului Muncii din Statele Unite a aratat ca economia americana a adaugat 248.000 de locuri de munca in ultima luna, o rata mai mare decat in luna iunie.

Aurul nu mai prezinta interes, asteptandu-se sa atraga investitorii odata ce va creste dobanda Trezoreriei americane.

Pretul aurului s-a confruntat cu presiunea dolarului care si-a consolidat pozitia ca moneda de rezerva. Astfel, indicele ICE Dollar Index care urmareste costul principalelor valute internationale a ajuns la cel mai inalt nivel din ultimii patru ani, pana la cota de 86,41.

"Odata cu 'incalzirea' dolarului, metalele au decazut", a declarat Adam Klopfenstein, strateg la Archer Financial Services din Chicago.

Astfel, pretul argintului a ajuns la minimurile realizate in urma cu patru ani si jumatate, iar platina a coborat la cel mai scazut nivel din ultimii cinci ani.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#pretul aurului prabuseste, #scadere masiva pretul aurului, #cel mai mic pret aurului , #pret aur
Comentarii
Poza Salamcusoia
Salamcusoia
rank 5
Surprinzator, pentru ca sint din ce in ce mai multi bani