Economistul sef al Raiffeisen il contrazice pe Basescu

Miercuri, 24 August 2011, ora 11:25
3230 citiri
Economistul sef al Raiffeisen il contrazice pe Basescu

Economistul sef al Raiffeisen Bank Romania, Ionut Dumitru, il contrazice pe presedintele Traian Basescu, care a sustinut, la inceputul saptamanii, ca inceperea proiectului Rosia Montana este necesara pentru ca statul are nevoie de aur.

"Ca are nevoie sau nu are nevoie nu cred ca poate sa spuna cineva foarte sigur. In niciun caz nu strica sa ai o rezerva de aur importanta sau mai mare decat o ai in contextul in care daca ne uitam in momentul de fata rezervele internationale ale unei Banci Centrale in ce constau: aur plus valute convertibile.

Iar in ceea ce priveste valutele convertibile, lucrurile sunt destul de incerte: aici discutam de euro si dolar, care sunt destul de volatile in ultima perioada in contextul in care si zona euro si SUA se confrunta cu dificultati destul de mari.

Deci practic rezervele in aur, mai ales in contextul in care pretul aurului a crescut foarte mult in ultimii ani, sunt evident mai bune decat in valutele convertibile, fara niciun dubiu. Dar nu poti sa...nu exista nici macar in literatura un anumit standard dupa care sa spui ca rezerva in aur este adecvata sau nu.

Daca ne uitam la rezerva totala a Bancii Centrale in momentul de fata, dupa standardele internationale, este chiar peste un nivel considerat adecvat..dar strict referitor la componenta sa de aur nu exista anumite standarde la nivel international. Nu strica sa ai o rezerva mai mare in aur, e de o calitate mai buna decat rezerva in valute convertibile, dar e greu de spus cat ai nevoie rezerva in aur", a declarat, la RFI, Ionut Dumitru.

Citeste mai mult despre Economist sef Raiffeisen il contrazice pe Basescu pe tema rezervelor de aur pe RFI.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#rezerva aur BNR, #Ionut Dumitru Raiffeisen aur, #Traian Basescu rezerva aur BNR , #pret aur
Comentarii
Poza maxi
maxi
rank 5
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Daca a spus dl Basescu, atunci ne trebuie mai mult aur.