Romanii au cumparat peste 2,5 tone de aur direct de la banca: Il fac cadou la botezuri si nunti

Joi, 26 Februarie 2015, ora 15:06
8309 citiri
Romanii au cumparat peste 2,5 tone de aur direct de la banca: Il fac cadou la botezuri si nunti
Foto: Erste Bank

Romanii au cumparat peste 2,5 tone de aur direct de la banca, de la finalul anului 2013 pana in prezent. Adesea, lingourile si monedele sunt achizitionate pentru a fi facute cadou la botezuri si nunti.

"Clientii cumpara monedele mai ales pentru cadouri la diferite evenimente (botezuri, nunti, aniversari). Dintre lingouri, cele mai solicitate sunt cele KINEGRAM, cu element de siguranta gravat (disponibile in greutati de 5 si 10 grame) si care are ca design faimosul lipitan al scolii spaniole de calarie din Viena (pozitia calaretului si a calului se schimba in functie de unghiul din care este privit lingoul).

Acest lingou special este cumparat pentru a fi daruit la ocazii speciale si poate inlocui usor o bijuterie", a declarat Laura Hexan, care conduce departamentul de produse de trezorerie retail din cadrul BCR, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Banca a vandut doar in anul 2014 circa 220 de kg de aur, atat prin vanzari directe la ghisee (circa 30 kg aur), cat si pe zonele de mass affluentsi Private banking (circa 190 kg aur).

Cat aur a vandut BCR clientilor la ghisee

In total, de la finalul anului 2013 pana in prezent, au fost achizitionate peste 2,5 tone de aur. Media celor mai importante tranzactii (ca volum) realizate a fost si de peste 40 kg de aur / tranzactie si au fost efectuate de divizia de Private banking.

"Din datele pe care le avem reiese faptul ca barbatii cumpara de aproape doua ori mai mult aur decat femeile. In general, monedele sau lingouri mici sunt cumparate de barbati pentru a le darui femeilor sau copiilor cu diferite ocazii. Din punct de vedere al alegerii monede sau lingouri, clientii au cumparat un numar ceva mai mare de monezi decat lingouri, greutatea de aur cumparat fiind mai mare pe zona lingourilor", a adaugat Laura Hexan.

BCR este singura banca ce ofera clientilor, de la sfarsitul anului 2013, posibilitatea sa cumpere aur direct de la ghiseele unitatilor sale, fara a mai fi nevoie de precomanda.

Metalul pretios este furnizat de catre monetaria statului austriac sub forma de monede si lingouri. Aurul este de 24 de karate (puritate 999,9%).

BCR vinde lingouri de diferite marimi inclusiv cele de 2g, care costa 396 de lei. Dintre monezi, cele mai vandute sunt cele de 1/10 uncie (3,11g, care costa 599 de lei) si 1 uncie (31,10g, care costa 5.409 de lei).

Cel mai scump lingou costa 167.340 de lei si cantareste un kilogram, iar cea mai scumpa moneda costa 5.438 de lei.

Sursa: BCR

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#romani cumparat aur banca, #aur ghiseu banca, #aur BCR , #pret aur
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Romanii au cumparat peste 2,5 tone de aur. OK. as dori o precizare.