Surpriza pe pietele financiare in privinta pretului aurului, contrar previziunilor

Joi, 11 Iulie 2013, ora 21:15
3304 citiri
Surpriza pe pietele financiare in privinta pretului aurului, contrar previziunilor
Foto: Nowiknow

Dupa aproape 2 ani de scadere vertiginoasa a pretului aurului, de la 1.909 dolari uncia in august 2011 pana la 1.200 de dolari in primavara lui 2013, iata ca pe pietele financiare a aparut surpriza. Desi analistii preziceau ca pretul aurului va cobori in continuare, iata ca miercuri, 10 iulie, acesta a crescut la 1.288,70 de dolari la bursa din New York.

Pietele financiare sunt in revenire, ratele dobanzilor au scazut, dolarul este in scadere, iar pretul aurului a crescut considerabil, potrivit Business Insider.

Desi aurul a avut de suferit in ultimele luni si vine de pe o pozitie nefavorabila, iata ca ieri investitorii au avut motive de satisfactie.

Mike O'Rourke de la Jones Trading sustine ca "aurul este acum intr-o pozitie avantajoasa, iar Bernanke (presedintele Rezervei nationale a SUA - n.red.) si-a pierdut credibilitatea".

In cazul in care dolarul va continua sa scada, acesta va fi un semn ca pietele considera ca Ben Bernanke, presedintele Federal Reserve a pierdut din nou controlul asupra politicii monetare.

Dupa o corectie notabila, metalul pretios devine din nou foarte atractic pe pietele mondiale, daca politica monetara a economiei globale va scapa de sub control.

Aceasta crestere vine dupa ce in urma cu cateva zile, un mare investitor american, Jim Rogers prevazuse ca pretul aurului s-ar putea prabusi pana la valoarea de 900 de dolari uncia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#surpriza pretul aurului piete, #surpriza bursa pretul aurului, #revenire pretul aurului bursa , #pret aur
Comentarii
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4
Jocuri de bursa, manarii, combinatzii, speculatzii!