Ziare.com

Vanzarile de aur au sarit cu 40%

Luni, 05 Iulie 2010, ora 10:09

   

Vanzarile de aur au sarit cu 40%
Piraeus Bank, singura banca locala care vinde aur clientilor de retail, a cunoscut, in numai o saptamana, o crestere a vanzarilor cu 40% a cererii.

Clientii au cumparat, in ultimele sapte zile, opt kilograme de aur in lingouri si 300 de monede. Cresterea vanzarilor de aur sunt explicate de perspectiva cresterii inflatiei dupa majorarea TVA, dar si de o tendinta de depreciere a leului.

"Evenimentele recente au pus sub presiune psihologia investitionala a romanilor, alimentand incertitudinile acestora legate de erodarea economiilor personale. Cresterea TVA, un leu mai slab, o inflatie previzionata de 7%-8%, toate pun presiune pe valoarea reala a economiilor.

Romanii s-au orientat catre aur, ca activ palpabil si ca polita de asigurare impotriva acestor riscuri, ducand valoarea tranzactiilor cu aur la Piraeus Bank la un maxim de la lansarea acestui produs", spune Alina Piciorea, seful departamentului de vanzari pentru clientii de retail si corporate in Trezoreria Piraeus Bank, potrivit Ziarul Financiar.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

In intreaga luna iunie, banca a vandut 25 de kilograme de aur si 500 de monede, in valoare cumulata de 4 milioane de lei (aproape un milion de euro).

Piraeus Bank se aprovizioneaza cu lingouri de aur de la banca elvetiana Credit Suisse, iar lingourile vin in diferite marimi, de la 50 de grame la un kilogram, fiind din aur de 24 de karate. Monedele sunt de tip British Sovereign, cu o masa de 7,98 grame, din aur de 22 de karate.

Daca clientii pastreaza aurul in tezaurul Piraeus, ei il pot ulterior revinde bancii, insa in cazul in care aurul este depozitat in alt loc (chiar si in casete de valori), banca nu mai accepta sa il cumpere inapoi.

Piraeus a vandut, saptamana trecuta, gramul de aur pentru clienti cu 169 de lei/gram, fata de un curs de referinta la BNR de 141 de lei/gram.

BCR, singura banca locala care cumpara aur de la clienti, dar care nu il vinde, a platit 98,9 lei pentru un gram de aur. La cursul BNR, cursul aurului a urcat cu aproape 60% in ultimul an, depasind cu mult dobanzile bancare (care au oscilat intre 6% si 15% pe an in aceasta perioada).

Citeste mai multe despre investitii aur aur investitori aur vanzari
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3873 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

No" mare lucru 7 Kg de aur sa vanda la o tara intreaga!

Uitativa si voi aici la un roman cu firma lui germania vinde si cumpara intr-o zi peste 2 kg de aur!vio gold ii spune la firma!Sa auzim numai de bine

 

Cine poate sti?

Stiati ca Piraeuk Bank (Carol) - vinde Aur fara sa emita factura sau Bon fiscal? Doar contract. Nu stiu cum se inregistreaza in contabilitate. Dar la sumele alea cat costa aurul se mai inregistreaza....?!
Iar contractele de vanzare-cumparare sunt fara numar de inregistrare.
Despre cu cat cumpara inapoi ce vinde- nu gasesti pe site-ul lor. Trebuie ZILNIC sa suni sa intrebi. Curat murdar' - nene Iancule!

 

Vanzari lingouri aur 24 k

Vanzari lingouri aur 24 K standardard LBMA.
www.lingouriaur.ro

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor