Fara transport gratuit sau redus pentru pensionari? De ce sunt suparati transportatorii (Video)

Miercuri, 31 Iulie 2013, ora 13:05
3142 citiri
Fara transport gratuit sau redus pentru pensionari? De ce sunt suparati transportatorii (Video)

Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) intentioneaza sa anuleze transportul gratuit sau tarifele reduse cu 50% ale pensionarilor si categoriilor sociale defavorizate.

Reprezentantii FORD isi motiveaza intentiile prin datoriile pe care Ministerul Transportului le are fata de operatorii de transport, se arata intr-un comunicat al federatiei.

"FORT a atras in nenumarate randuri atentia asupra faptului ca datoriile Ministerului transporturilor se acumuleaza, iar bugetul este din ce in ce mai redus. In momentul de fata MT are datorii restante la luna iulie 2012 fata de operatorii de transport", se spune in comunicat.

Conform reprezentantilor FORT, solicitarile facute catre Ministerul Muncii, Ministerului Transporturilor si Ministerului Finantelor nu au primit raspunsuri.

"Raspunsul la intrebarea clara lansata de FORT in data de 16.07.2013 nu a fost dat de nici unul din cele doua ministere (Ministerul Muncii si Ministerul Transporturilor) ce arata cu degetul in alta parte...la Ministerul de Finante. FORT a adresat tuturor celor trei ministere aceeasi intrebare: 'In cazul in care nu exista buget pentru a efectua plata arieratelor in perioada urmatoare, va rugam sa ne comunicati ce trebuie sa faca transportatorii rutieri in ceea ce priveste transportul catergoriilor defavorizate?' Nici Ministerul de Finante nu a oferit un raspuns pana in prezent", precizeaza FORT.

"Pe fondul diminuarii bugetului MT cu inca 950 de milioane este din ce in ce mai clar ca nu exista sanse ca aceste arierate sa fie achitate, fapt ce conduce la refuzul transportatorilor de a mai acorda reduceri si gratuitati", mai spun reprezentantii FORT.

C.S.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#transport gratuit pensionari anulare, #bilete reduse pensionari anulare, #arierate transportatori , #rambursare