1 Mai la mare: Cat a cheltuit romanul, in medie, pe distractie?

Luni, 02 Mai 2011, ora 19:39
1856 citiri
1 Mai la mare: Cat a cheltuit romanul, in medie, pe distractie?

Sezonul estival din acest an ar putea fi mult mai profitabil decat cel de anul trecut, daca ne luam dupa semnele pe care turistii care au venit de 1 Mai la mare le-au dat hotelierilor si proprietarilor de cluburi sau restaurante de pe litoral.

Si asta pentru ca un turist care si-a rezervat trei nopti de cazare la un hotel de patru stele din Mamaia si care a mers in club si la cel putin un concert a lasat mai bine de 200 de euro pe litoral.

Ceva mai putin au cheltuit romanii care au ales sa petreaca 1 Mai in statiuni ca Vama Veche sau in Costinesti. Aici, locul de cazare la o pensiune costa in jur de 80 de lei (20 de euro) pe noapte. Daca la cei 20 de euro mai adaugam si mancarea si distractia, atunci cheltuielile turistului au ajuns la 60 de euro, in weekend.

Avand in vedere ca au fost 20.000 de turisti prezenti pe litoral de 1 Mai, daca tragem linie reiese ca acestia au adus proprietarilor de hoteluri, restaurante si cluburi venituri intre 1,2 milioane de euro si 4 milioane de euro, conform calculelor Ziarul Financiar.

Romanii mai cu dare de mana nu s-au sfiit sa dea chiar si 400 de euro pe o camera. De exemplu, trei nopti de cazare intr-o camera single, cu mic dejun, pranz si cina inclusa, dar si acces gratuit la spa-ul hotelului i-a costat 1.800 lei de persoana (439 euro) pe cei care au ales hotelul Palm Beach.

"Inca nu avem o statistica a veniturilor pe care le-a obtinut hotelul in weekendul cu 1 Mai. Toate camerele hotelului au fost ocupate", a spus Adriana Gane, directorul general al hotelului de cinci stele Palm Beach din Mamaia, cu o capacitate de 60 de camere.

"Prin traditie, romanul nu alege dupa pret, ci cauta distractie, agrement. Statiunea Mamaia a atras cei mai multi romani, fiind paradisul cluburilor. Un numar mare de turisti s-a inregistrat si in Vama Veche si Costinesti", a declarat Corina Martin, presedintele Asociatiei Litoral si al Asociatiei Agentiilor de Turism. Aproape 20.000 de romani au petrecut 1 mai pe litoralul romanesc.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#1 Mai litoral, #1 Mai mare, #incasari turisti hoteluri, #cheltuieli turisti mare , #stiri financiare