Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

25 de moduri pentru a economisi bani

Vineri, 29 August 2008, ora 13:49
6689 citiri
25 de moduri pentru a economisi bani

Renuntarea la cumparaturile instinctuale, reducerea temperaturii aerului conditionat sau angajarea unei dadace pentru mai multe familii, toate sunt trucuri care va pot ajuta sa reduceti cheltuielile zilnice.

Promotiile de genul "3 produse la pret de doua" sau "cumperi de doua milioane si platesti doar unul" nu sunt intotdeauna avantajoase. Inainte sa cumperi doua sau mai multe produse doar pentru ca sunt la promotie trebuie sa te intrebi daca chiar ai ce face cu toate acele obiecte. Poti economisi sume importante daca achizitionezi exact cat ai nevoie, fara sa te "intinzi" la cumparaturi, recomanda specialistii citati de webmd.com.

Mult mai indicate sunt cardurile de fideliate sau cupoanele de reducere. In baza primelor se pot obtine reduceri importante daca cumparaturile se fac cu regularitate de la acelasi comerciant. La fel se intampla si cu acele cupoane de reducere cu ajutorul carora poti cumpara mai ieftin din anumite magazine, in anumite perioade.

Cum, de cele mai multe ori, la cumparaturi mergem cu masina, trebuie stiut faptul ca se poate face o economie de combustibil de pana la 3% daca presiunea din cauciucuri este pastrata la nivelul indicat de producator.

Daca esti acasa, aerul conditionat nu trebuie sa stea pornit in permanenta sau sa fie setat pe puterea maxima. Factura de energie electrica creste cu 1% pentru fiecare grad celsius pe care aparatul de aer conditionat il furnizeaza peste nivelul de 22 grade.

Bani se pot economisi si daca iti duci copilul la gradinita si nu-l lasi in grija unei bone. Daca totusi aveti mai multa incredere intr-o dadaca, o solutie acceptabila poate fi si "impartirea" aceleasi ingrijitoare cu mai multe familii.

Daca va ganditi sa plecati in concediu, o optiune mult mai ieftina sunt "vacantele urbane". Chiar daca te gandesti mai degraba sa-ti petreci vacanta estivala la mare, decat intr-o metropola europeana, sejururile din urma pot fi cu mult mai ieftine. In lunile de vara, cand sezonul turistic este "mort", atat hotelurile, cat si magazinele ofera reduceri substantiale. In acest fel, puteti economisi pana la 50% din suma planificata sa o cheltuiti la mare.

Pana sa plecati in vacanta, intersati-va daca hotelurile unde urmeaza sa va cazati nu ofera reduceri suplimentare pentru sejururile prelungite, pentru familiile cu mai multi copii sau daca serviti o masa in plus pe zi.

Acestea sunt doar cateva dintre cele 25 de sfaturi utile la care puteti apela pentru economisirea banilor dumneavoastra.mai multe trucuri, pe webmd.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Ce se întâmplă cu politica energetică a României? Importurile de gaze naturale și petrol au crescut
Ce se întâmplă cu politica energetică a României? Importurile de gaze naturale și petrol au crescut
Una din țările membre ale Uniunii Europene cu cele mai mari rezerve de gaze naturale și petrol, România scade producția pentru a importa resurse de energie primară din alte țări. În...
#trucuri, #economie, #sfaturi , #stiri financiare