Afaceri profitabile si in criza

Miercuri, 03 Iunie 2009, ora 12:48
23407 citiri
Afaceri profitabile si in criza
Foto: Vetinfonet

Chiar daca suntem in plina criza economica, iar o multime de firme mici si mijlocii se pregatesc de faliment, nu inseamna ca antreprenorii curajosi nu ar putea lansa afaceri profitabile.

Pentru a avea succes cu un start-up, pe timp de criza, trebuie sa va alegeti bine domeniul. De exemplu, nu ar fi o idee atat de buna sa va apucati de constructii, intr-un moment cand vanzarile de locuinte sunt in cadere libera.

Cu o investitie relativ mica puteti porni mici afaceri, cu potential mare de dezvoltare.

Astfel, potrivit lui Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), citat de Capital, printre cele mai bune domenii pentru un business in timp de criza se numara francizele si distributia.

De exemplu, o franciza in domeniul training-ului poate costa pana in 10.000 de euro, existand si fonduri europene, ce pot fi accesate pentru pornirea acestui tip de afaceri. Luand in considerare cresterea numarului somerilor, multe persoane vor fi interesate de o recalificare sau de obtinerea unei diplome in plus, care i-ar putea garanta obtinerea unui job.

Fast-food-urile au supravietuit cu bine crizei, pana acum, mai multi oameni preferandu-le restaurantelor traditionale, datorita preturilor mult mai scazute. Prin urmare, o franciza in acest domeniu ar putea avea succes, mai ales daca va aliati unui lant cunoscut. De exemplu, Fornetti reprezinta una dintre cele mai profitabile francize pe domeniul alimentar din Romania, iar KFC, McDonald's si Burger King si-au anuntat intentia de a se extinde, in 2009.

Avand in vedere ca multe persoane si companii au probleme in plata creditelor, o afacere profitabila s-ar putea dovedi o firma specializata in recuperarea creantelor. Tot in domeniul finantelor, un start-up relativ ieftin este si o firma de contabilitate sau consultanta.

Chiar daca vacantele se numara printre primele lucruri la care oamenii renunta pe timp de criza, exista un numar mare de turisti, iar majoritatea se indreapta spre unitatile de cazare mai ieftine, tip pensiune sau hostel. Investitiile sunt mai mari, daca luam in calcul si constructia unitatii respective, dar, daca este localizata intr-o zona buna, se poate dovedi un real succes.

Firmele de catering sunt, de asemenea, la cerere. Din ce in ce mai multe companii prefera sa externalizeze acest serviciu oferit angajatilor.

Daca nu va deranjeaza munca "la tara", domeniul agriculturii este o buna alegere pentru afaceri, mai ales ca preturile pentru terenul agricol au scazut considerabil, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Mana de munca este chiar in surplus si foarte ieftina si puteti obtine fonduri europene, care sa va ajute in lansarea afacerii. In perioada de criza si in conditiile in care economistii estimeaza o crestere a preturilor produselor alimentare, agricultura va cunoaste, cu siguranta, un adevarat "boom".

Pentru cei care prefera comunicarea, PR-ul si marketingul sunt domenii ideale. Companiile isi doresc cu ardoare sa-si creeze o imagine cat mai buna, in incercarea de a atrage cat mai multi clienti. Acest lucru poate fi realizat doar printr-o campanie de marketing si PR foarte bine pusa la punct si, daca dati dovada de imaginatie si profesionalism, puteti "fura" cu usurinta clientii importanti.

România, în procedură de infringement pentru nerespectarea legislației privind achizițiile publice. Ce probleme a sesizat Comisia Europeană
România, în procedură de infringement pentru nerespectarea legislației privind achizițiile publice. Ce probleme a sesizat Comisia Europeană
Comisia Europeană a decis miercuri, 24 aprilie, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în întârziere României, precum şi a unor avize motivate...
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
#afaceri profitabile criza, #incepere afaceri consultanta, #incepere afaceri agricultura , #stiri financiare