Brokerii se asteapta la mici cresteri ale cotatiilor

Luni, 24 Noiembrie 2008, ora 12:43
639 citiri
Brokerii se asteapta la mici cresteri ale cotatiilor

Dupa inca o saptamana intreaga de deprecieri, analistii considera ca trendul la BVB ar putea deveni pozitiv pentru o scurta perioada de timp, insa tendinta descendenta nu se va opri prea curand.

"Am consemnat inca o saptamana negativa pentru BVB. Cu toate ca scaderea nu a avut o amplitudine exagerata pe parcursul nici uneia dintre cele 5 sedinte de tranzactionare, totusi aceasta a fost persistenta.

Exista sansele unei inversari pozitive de tendinta in aceasta saptamana, mai ales pentru ca pe plan extern pare ca se prefigureaza o astfel de schimbare in bine la nivelul indicilor. Daca vom vedea o inchidere a BET-XT peste 300 puncte intr-una din zilele acestei saptamani, putem sa manifestam un optimism pe termen foarte scurt", considera analistii KTD Invest.

In saptamana care s-a incheiat BET si BET-C au inregistrat o scadere de 7,68, respectiv 6,44 procente in timp ce BET-FI scazut cu 6,35%.

Lichiditatea medie s-a depreciat cu 58,55% pana la 10,13 milioane lei pe zi, in timp ce capitalizarea bursiera a scazut cu 6,38 procente pana la 44,597 miliarde lei. De la inceputul anului indicii BET si BET-C au scazut cu 70,6%, respectiv 67,96 procente, in timp ce BET-FI se afla cu 82,74 procente sub nivelul inregistrat pe 21 decembrie 2007.

Saptamana trecuta bursa a fost caracterizata de o lichiditate scazuta. In topul lichiditatii din saptamana trecuta se regasesc Petrom Bucuresti (cu 15,58% din rulajul total al bursei), urmat de Impact Developer&Contractor (cu 12,25%), BRD-GSG (11,16%), SIF Moldova si SIF Muntenia.

Actiunile Titan Bucuresti au dominat topul saptamanal al cresterilor de pret cu o apreciere de 22,61% a cotatiei, in timp ce urmatoarele doua locuri sunt ocupate de actiunile Aerostar Bacau, ce au inregistrat o crestere de 12,5% si Mechel Targoviste.

Titan Bucuresti a anuntat la finalul saptamanii trecute scaderea cu 14% a profitului net aferent primelor noua luni ale acestui an, fata de rezultatul inregistrat in perioada similara a anului trecut. La profitabilitatea in scadere a companiei a contribuit si majorarea pierderii financiare, care a acoperit avansul rezultatului din exploatare.

Vlad Voiculescu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele Din BET – Peste 13 Mld. RON Companiile din structura indicelui bursier BET, care au anunțat pana acum propunerile de dividende, vor sa distribuie cumulat acționarilor dividende in...
#bursa, #actiuni, #cotatii, #cresteri , #stiri financiare