Bursele europene au inchis in urcare

Joi, 06 August 2009, ora 22:20
580 citiri
Bursele europene au inchis in urcare

Actuinile europene s-au apreciat in sedinta de joi, sustinute de statisticile pozitive din piata muncii din Statele Unite si de o serie de rezultate financiare favorabile, cresterea fiind condusa de titlurile din sectorul bancar, relateaza Reuters.

Indicele FTSEurofirst 300, al principalelor actiuni europene, a avansat cu 0,4%, la 938,56 puncte, dupa ce a fluctuat in intervalul 934,29-946,31 puncte.

Indicele a crescut cu peste 45% de la atingerea unui minim record, la inceputul lunii martie, insa este in continuare cu 43% sub nivelul maxim din 2007.

Bursa din Londra a inchis sedinta de joi in urcare, indicele Footsie-100 avansand cu 0,93%, la 4.690,53 puncte. Indicele Dax, al bursei din Frankfurt, a crescut cu 0,32%, la 5.369,98 puncte, in timp ce la bursa din Paris, indicele CAC 40 a castigat 0,56%, la 3.477,83 puncte.

Actiunile din sectorul financiar s-au apreciat, titlurile HSBC, Barclays, Lloyds, Royal Bank of Scotland, BNP Paribas si Societe Generale avansand cu 2,7-12,3%.

Bancile din Marea Britanie au fost sustinute de decizia bancii centrale de a extinde programul de cumparare de active.

"In ultima luna, oamenii au devenit mai convinsi ca urmeaza un fel de revenire, si piata a fost din nou impulsionata", a declarat Andrew Bell, analist in cadrul Rensburg Sheppards.

Numarul cererilor initiale de somaj din Statele Unite a scazut cu 38.000, la 550.000 in saptamana incheiata in 1 august, conform cifrelor publicate joi de Departamentul Comertului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#burse europene inchidere, #evolutie burse Europa , #stiri financiare