Capcanele cardurilor de credit arunca in criza consumatorii

Joi, 06 Noiembrie 2008, ora 12:39
4338 citiri
Capcanele cardurilor de credit arunca in criza consumatorii

In ziua de astazi, daca un fluture da din aripi este foarte posibil ca in acelasi timp dobanzile cardurilor de credit sa urce si ele cu cateva procente. In Statele Unite ale Americii se intampla deja.

Un studiu de piata ce a avut ca obiectiv cercetarea a 22 de institutii bancare emitente de carduri de credit a scos la iveala ca acestea pot creste dobanzile oricand si pentru absolut orice motiv, informeaza Smart Money.

Din cauza crizei de creditare si din cauza actualei situatii economice cu care intregul glob se confrunta, toti emitentii de carduri de credit se napustesc asupra consumatorilor cu taxe si dobanzi ce depasesc limitele bunului simt.

Actualmente in America, pana si cei care indeplinesc cele mai aspre conditii impuse de banci sau cei care plateau ratele cu cateva zile mai devreme de data scadenta sunt considerati ca fiind in pericol de a ajunge rau platnici.

Emitentii de carduri sunt ageri si se grabesc in a pedepsi pe cei care dau dovada de un comportament considerat riscant.

Bank of America, Discover si Digital FCU sunt de parere ca exista "prea multe carduri de credit" si "prea multe investigatii in desfasurare pe fondul creditarii in exces neluand in calcul si riscurile aduse de rau platnici". Acest lucru fiind unul din intemeiatele motive pentru cresterea dobanzilor. De undeva trebuiesc recuperate pierderile.

American Express, U.S. Bank, Washington Mutual si Wells Fargo au declarat de asemenea ca ideea riscului impus de consumatori i-a determinat sa taie din limitele de creditare.

Nu e vina consumatorului mereu, ci e si vina lor

Emitentii de carduri cresc dobanzile in marea majoritate a cazurilor pe baza anumitor factori care au legatura cu situatia institutiei bancare emitente si nicidecum cu situatia financiara a beneficiarului. Profitul in scadere precum si alte pierderi ale bancii sunt un motiv solid de a taxa consumatorul.

Un pas gresit arunca situatia intr-un efect de domino

In general cel care are un credit ar trebui sa fie foarte atent la cum il inapoiaza si ce sacrificii face pentru a fi la zi cu taxele. Biroul de Credit pastreaza o evidenta a rau platnicilor si indiferent de nevoi, imprumuturile la alte banci ar putea fi respinse fara drept de apel.

De asemenea un comportament inadecvat in ce priveste restituirea banilor ar putea fi indreptat in ani buni de asteptare si cheltuieli nu tocmai binevenite. Taxele de penalizare cresc valoarea unei rate la banca.

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#card credit, #creditare populatie, #banci, #criza financiara, #criza credite, #card bancar , #stiri financiare