Cat castigi cu Fondul Proprietatea?

Luni, 11 August 2008, ora 08:26
1542 citiri
Cat castigi cu Fondul Proprietatea?

Acordarea dividendelor pentru anul 2007 a fost aprobata, vineri, cu majoritate de voturi, de Adunarea Generala a Actionarilor Fondului Proprietatea.

Valoarea acestora este de 0,0065960489 lei/actiune, informeaza Financiarul in editia de luni.

Dividendele au totalizat aproape 90 de milioane de lei, adica, pentru fiecare din cele 13,6 miliarde de actiuni, un dividend de 0,0065960489 lei (aproape 0,66 de bani).

Printre persoanele fizice actionare la Fondul Proprietatea care vor primi cele mai mari dividende se numara mostenitorii familiei magnatului Nicolae Malaxa, fost proprietar al uzinelor Faur, Tohan Zarbesti si Magazinele de Fierarie Galati.

Acestia vor primi, pentru pachetul de actiuni de 7,5% pe care il detin la Fond, aproximativ 7,12 milioane de lei, echivalentul a peste doua milioane de euro.

De asemenea, mostenitorii familiei Max Auschnit, fostul proprietar al uzinelor Resita, vor primi 70.000 de euro.

Dividendele vor fi platite, dupa data de 15 septembrie, actionarilor care sunt inscrisi in Registrul Actionarilor tinut de Depozitarul Central.

Fondul Proprietatea a realizat, in 2007, un profit net de 313,1 milioane lei, de 4,3 ori mai mare fata de cel din 2006. Fondul are aproape 1.900 de actionari persoane fizice, acestia detinind aproape 20% dintre actiuni, restul apartinand statului, prin Ministerul Economiei si Finantelor (MEF).

De asemenea, o Adunare Generala Extraordinara a Actionarilor Fondului Proprietatea a avut loc, vineri, in care s-a luat in discutie mo-

dificarea actului constitutiv al Fondului, propunere respinsa de MEF, din cauza ca nu a fost finalizata procedura de evaluare a activelor care apartin Fondului.

Conform propunerii, modificarea statutului stabilea ca, desi capitalul social este de 14,24 miliarde lei, capitalul social subscris si varsat este in valoare de 13,644 miliarde lei. La Depozitarul Central sunt indisponibilizate un numar de 596.360.765 actiuni ale statului roman, prin MEF.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Aproape jumătate dintre români susţin că temperatura ideală din locuinţă trebuie să fie cuprinsă între 22 şi 24°C şi chiar peste, în timp ce doar 3,8% susţin că se simt confortabil...
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
#fondul proprietatea, #dividende, #castig, #Malaxa , #stiri financiare