Cei mai bogati 1% din pamanteni vor detine mai mult decat restul pana in 2016

Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 10:18
3510 citiri
Cei mai bogati 1% din pamanteni vor detine mai mult decat restul pana in 2016

Cei mai bogati 1% din pamanteni vor detine mai mult decat restul populatiei pana in 2016, releva un studiu al organizatiei caritabile anti-saracie Oxfam.

Studiul dezvaluie ca cei mai bogati 1% din oameni si-au marit averile de la 44% din totalul bogatiei in 2009 la 48% in 2014, scrie BBC.

Daca aceasta tendinta se mentine, cei 1% vor detine peste 50% din bogatia lumii pana in 2016.

Directorul executiv Oxfam, Winnie Byanyima, una din gazdele Forumului Economic de la Davos, ce se desfasoara in aceasta perioada, reunind lideri politici si ai mediului de afaceri din intreaga lume, a aratat ca se va folosi de acest prilej pentru a solicita actiuni urgente pentru a micsora distanta dintre bogati si saraci.

Byanyima a afirmat ca scara inegalitatii globale este "pur si simplu socanta". "Este momentul ca liderii nostri sa abordeze interesele puternice care stau in calea unei lumi mai corecte si mai prospere".

"Esecul de a aborda inegalitatea va duce lupta impotriva saraciei inapoi cu cateva decenii. Saracii sunt loviti de doua ori de inegalitatea in crestere - ei primesc o bucata mai mica a placintei economice si din cauza ca inegalitatea extrema dauneaza cresterii, e o placinta mai mica de impartit", a adaugat aceasta.

Oxfam si-a bazat studiul pe datele continuet de raportul anual Credit Suisse Global Wealth, ce arata distributia bogatiei globale incepand cu 2000, folosind valoarea activelor financiare si non-financiare ale indivizilor, in special proprietati si terenuri, excluzand salarii si venituri.

Pentru a face parte din cei 1% cei mai bogati, o persoana trebuie sa aiba o avere de peste o jumatate de milion de lire sterline.

A.I.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#bogati 1 saraci 99, #inegalitate bogati saraci, #studiu inegalitate bogatie 1 , #stiri financiare