Craciunul de anul acesta va fi fara cadouri?

Luni, 20 Octombrie 2008, ora 16:20
2078 citiri
Craciunul de anul acesta va fi fara cadouri?

Analistii avertizeaza ca vanzarile de Craciun ar puea sa scada vertiginos din cauza putinelor cadouri pe care cumparatorii vor fi dispusi sa le cumpere.

Astfel, magazinele vor fi nevoite sa gaseasca o destinatie pentru marfa de pe rafturi.

Cu toate ca se apropie sarbatorile de iarna si cumparaturile specifice acestei perioade, se pare ca in mare parte criza a inghetat totul in jurul ei, fara a aduce consumatorilor, retailerilor sau chiar economiei, promisiuni pentru vremuri mai senine.

In urma aprobarii planului in valoare de 700 de miliarde de dolari pentru salvarea economiei si sistemului bancar, analistii sunt rezervati in reusita acestuia pana la sfarsitul anului. Acestia sunt de parere ca bancile nu sunt atat de increzatoare pentru a da liber imprumuturilor.

"Este o tensiune evidenta in industria de retail", spune Marshal Cohen, analist-sef al industriei de retail apartinand NPD Group. "Nici nu am ajuns la Halloween si retailerii vorbesc deja de reducerile de Craciun", a adaugat acesta.

Craciunul este pe departe cea mai preferata perioada pentru retaileri in conditiile in care sarbatorile de la sfarsit de an aduc in buzunarele acestora sume destul de mari, informeaza CNN Money.

Recent, Wall Mart si KB Toys, au anuntat reduceri de pret pentru cele mai populare jucarii in dorinta de a lasa in perioada imediat apropiata marfa pentru Craciun.

Cohen a tinut sa precizeze ca aceste initiative nu reprezinta indeajuns de mult pentru a salva intreaga industrie care nu a mai cazut niciodata in declin. Acesta se asteapta ca vanzarile din noiembrie-decembrie sa scada cu 1-2%, iar Federatia Nationala pentru Retail estimeaza un castig de doar 2,1% pentru aceeasi perioada.

Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#craciun, #Cadouri, #sarbatori, #criza economica , #stiri financiare