Creditele se acorda cu asigurare de somaj

Vineri, 19 Martie 2010, ora 08:32
2571 citiri
Creditele se acorda cu asigurare de somaj

Mai nou creditele se acorda cu polita de somaj, mai exact e vorba de o asigurare care acopera ratele pentru cateva luni in caz ca debitorul isi pierde locul de munca inainte de a-si plati tot creditul.

Asigurarea de somaj este aplicata de putine banci deocamdata (printre care si BCR), fiind prezenta pe piata locala de vreo 6 luni, informeaza EVZ.

"Asigurarea de somaj de abia acum incepe sa creasca, avand in vedere ca este un produs recent. Un alt motiv pentru care aceasta prinde este faptul ca s-a renuntat la asigurarea 'de consum', care proteja banca de neplata ratei si aceasta nu mai era obligata de BNR sa-si faca provizion pentru respectivul credit", a declarat Anca Babaneata, director general adjunct al Platinum Asigurari, pentru sursa citata.

La BCR, asigurarea de viata este inclusa in rata lunara si valoreaza cam 10 euro/luna, platibili pe toata durata contractului. In schimb, asigurarea complexa cu polita contra somajului este 0,2% din valoarea initiala a creditului pe fiecare luna.

Pentru un credit de 10.000 de euro, inseamna alti 20 de euro in fiecare luna.

In caz de somaj, asigurarea iti acopera ratele pe o perioada de 24 de luni, dar nu mai mult timp de 9 luni pe eveniment.

La CEC Bank asigurarea de somaj valoreaza 80-90 de lei pe un contract de 10.000 de lei, luat de un tanar. Cu cat este persoana mai batrana, cu atat asigurarea va costa mai mult.

La Bancpost, noul credit ipotecar "Sigur Acasa" are si el inclusa o polita contra riscului de somaj care este valabila numai in primii trei ani ai contractului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
Cine sunt speakerii care vor fi prezenți la evenimentul “Antreprenoriatul Profesie vs Vocație: Cum transformi o idee sau o pasiune în bani”
Cine sunt speakerii care vor fi prezenți la evenimentul “Antreprenoriatul Profesie vs Vocație: Cum transformi o idee sau o pasiune în bani”
Ești pasionat de lumea antreprenoriatului și vrei să afli secretele succesului de la persoane din domeniu? Participa la evenimentul organizat de Ziare.com “Antreprenoriatul Profesie vs...
#asigurare somaj credit, #credit polita somaj , #stiri financiare