Cum sa-ti vinzi casa in plina criza economica?

Autor: Ana Ilie
Joi, 23 Aprilie 2009, ora 18:06
3157 citiri
Cum sa-ti vinzi casa in plina criza economica?

Bineinteles ca ai constatat ca piata imobiliara este in stagnare - multi ar dori sa vanda, si pe bani cat mai multi, multi ar dori sa cumpere, insa asteapta sa vada cat mai scad preturile sau sunt in impas datorita blocarii creditelor imobiliare.

Situatia nu este insa chiar atat de neagra - un proprietar istet gaseste solutia potrivita pentru a-si vinde casa. Publicatia Times a intocmit o lista cu sfaturi ale expertilor cu privire la imbunatatirile ieftine dar de efect pe care le poti face proprietatii pe care ai scos-o la vanzare.

Prima impresie este cea mai importanta. Usa de la intrare si felul in care aceasta incadreaza locuinta pot forma impresii de durata despre locuinta.

O usa curata, fara zgarieturi si vopsea coscovita, eventual incadrata de doua ghivece cu plante (chiar si de plastic), dau senzatia de confort (pe langa faptul ca nu necesita prea multa ingrijire).

Holul de intrare trebuie sa fie primitor, cu o masuta pentru chei, o oglinda, o veioza si eventual un tablou sau o piesa artistica (o sculptura, spre exemplu).

Daca va ganditi sa revopsiti cateva camere, cremul deschis si griurile luminoase merg bine chiar si in locuintele de bloc. Se poate pune un tapet mai "pretios" ca aspect pe un singur perete (pentru a face economii).

Acel perete va deveni punctul focal al incaperii - acolo poate fi asezat capul patului, un tablou sau televizorul, in functie de camera.

Eliberati spatiul de mobilele in exces sau prea voluminoase pentru dimensiunile incaperii - mai bine o camera mai "golasa" dar aerisita decat una incarcata.

O casa intunecata nu atrage pe nimeni, asa ca e bine sa incercati sa creati o atmosfera calda, luminosa, aprinzand, inainte de o vizionare, cateva veoize si lumanari parfumate.

Florile sunt o modalitate usoara si ieftina de a improspata o casa - presarate in vaze din loc in loc, dau senzatia de casa "locuita" si primitoare.

Luati intotdeauna in considerare dezordinea. Jucariile copiilor, umbrelele, sutele de pantofi de la intrare trebuiesc dosite pe cat se poate, pentru a elibera spatiul.

Baile capata un nou suflu daca puneti prosoape curate, intr-o singura culoare, sapunuri noi si stergeti bine oglinda si bateria de la chiuveta.

Jaluzelele trase ofera posibilitatea de a ascunde o priveliste neatragatoare si ofera senzatia de intimitate.

Pentru a nu intuneca inutil casa, incercati sa instalati jaluzele romane, din panza alba, semi-transparente, care lasa lumina sa intre in locuinta.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#sfaturi vanzare casa, #sfaturi imobiliare , #stiri financiare