Investitorii americani vor listarea BCR la Bursa

Miercuri, 27 Iulie 2011, ora 20:30
1025 citiri
Investitorii americani vor listarea BCR la Bursa

Fondurile de investitii americane din familia Firebird cer societatilor de investitii financiare (SIF) ca Erste Bank, actionarul majoritar al Bancii Comerciale Romane, sa listeze BCR la Bursa din Bucuresti.

Bancii Erste ii expira in aceasta toamna pasuirea de a indeplini aceasta conditie stabilita la privatizare si a amanat cat de mult a putut listarea BCR, nefiind o adepta acestei operatiuni, scrie Money.ro.

Leo Overseas Ltd. si Clairmont Holdings Ltd, din grupul de fonduri de investitii Firebird, sunt initiatorii acestui demers. Cele doua fonduri de investitii americane au trimis catre cele cinci SIF-uri care detin 30% din actiunile Erste "cereri semnate alaturi de alti actionari", prin care solicita imputernicirea oficiala a administratorilor societatilor de investitii "sa exprime un vot pozitiv, in favoarea listarii BCR pe piata reglementata operata de BVB", potrivit unui comunicat al casei de avocatura Dutescu si Asociatii, care reprezinta Grupul Firebird in Romania.

"Ne dorim o solutie convenabila pentru ca detinerile noastre la BCR sa devina mai lichide. Cea dintai optiune a noastra este listarea actiuniulor BCRF la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Ideea derivatelor a fost o reactie la pozitia conducerii executive a BCR, care spune ca piata de la Bucuresti nu ar fi pregatita sa primeasca actiunile BCR. Noi am mai cerut si o analiza de specialitate, facuta de un consultant international, care sa demonstreze o astfel de ipoteza", a declarat Costel Ceocea, presedintele SIF Moldova, pentru sursa citata.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#BCR bursa, #listare bursa bcr, #BCR listare bursa , #stiri financiare