Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

La ce e buna o asigurare de sanatate

Joi, 04 Iunie 2009, ora 23:48
5071 citiri
La ce e buna o asigurare de sanatate
Foto: Trend Updates

Despagubiri in cazul unei imbolnaviri grave sau controale medicale? Ce poate acoperi o asigurare medicala privata?

In functie de pretul pe care sunteti pregatiti sa il platiti, asigurarile de sanatate private va pot acoperi cheltuielile in cazul spitalizarii, in urma unei boli grave, controale medicale anuale sau interventii chirurgicale.

In functie de pachetul ales - Standard, Economic sau Business - asigurarile de la Generali ofera plati compensatorii pentru accidente sau imbolnavire, acoperind spitalizarea, interventiile chirurgicale, protezele sau ortezele si cheltuielile de covalescenta si recuperare.

In cazul unui accident urmat de invadilitate totala sau partiala, asigurarile Generali pot acoperi toate costurile asociate, sau doar o parte din acestea.

Cea mai ieftina polita la Generali costa aproximativ 210 lei, pentru un barbat de 30 de ani, in stare foarte buna de sanatate. Prin intermediul acestei asigurari, puteti beneficia de cel mult 1.500 de lei, de exemplu, in cazul unei interventii chirurgicale, potrivit Capital.

La AIG Life, cea mai ieftina asigurare include si transportul cu ambulanta si diagnosticarea, dupa ce clientul este internat.

Basic Plan de la Eureko acopera sapte consultatii pe an la medici din reteaua de sanatate a companiei de asigurari, toate procedurile medicale si examenle de diagnostic, cheltuielile de spitalizare si interventiile chirurgicale efectuate in spitalul Euroclinic si acces la toti furnizorii si specialitatile din reteaua de sanatate Eureko.

Insa toate aceste servicii si investigatii medicale nu pot depasi, anual, suma de 25.000 de euro.

In cadrul celui mai ieftin plan de asigurari de la BCR, Vitalia Bronze, desi nu exista limitari ale sumei, clientul este restrictionat la un singur furnizor de servicii medicale, Sanador, si partenerii acestuia.

De asemenea, asigurarea nu acopera serviciile de urgenta si nici spitalizarea.

Signa Klar, de la Signal Iduna, are un plan de baza care acopera investigatii, tratamente si teste de laborator la un numar limitat de specialisti, dar si un control medical anual, pentru evaluarii starii de sanatate.

O alternativa la asigurarile de sanatate sunt abonamentele la clinicile private. De altfel, piata acestora este mult mai dezvoltata decat cea a asigurarilor. Daca, in acest moment, exista, pe piata din Romania, doar 15.000 de asigurari de sanatate, numarul abonamentelor se ridica la 400.000.

De altfel, asiguratorii privesc abonamentele la clinicile private drept concurenta neloiala. Dan Constantinescu, membru in Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), este de parere ca abonamentele nu sunt decat niste asigurari mascate, pentru care nu se fac rezerve, avand in vedere ca asiguratorii trebuie sa constituie rezerve pentru riscurile pe care le subscriu.

La Sanador, abomanentul cel mai ieftin include evaluarea factorilor de risc, examenul clinic general, analizele de laborator, consultatiile si reducere de 10% la anumite analize si consultatii.

Medicover ofera serviciu de ambulanta 24 de ore din 24, consultatii de specialitate, vaccinare antigripala si consultantii de urgenta, la domiciliu. De asemenea, se face o reducere de 20% la serviciile stomatologice.

La Medlife, asigurarea standard include consultatii si diagnosticare si un set de analize pe an.

T.B.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#avantaje asigurari sanatate, #acoperire asigurari sanatate, #abonamente clinici private , #stiri financiare