Mii de romani si-au cumparat teren pe Luna

Marti, 19 August 2008, ora 08:33
21388 citiri
Mii de romani si-au cumparat teren pe Luna

Criza finantelor la nivel mondial a dus la un cutremur al preturilor in imobiliare, iar o solutie inedita este oferita de compania Ambasada Lunara, cu reprezentanta si in Romania.

In tara noastra, se vand terenuri pe Luna cu numai 69 de euro pentru 8,1 hectare. Cumparatorilor li se spune ca NASA a luat decizia de a construi o baza locuibila pe satelitul Pamantului in urmatorii 12 ani, scrie Adevarul in editia electronica de marti.

In prezent, aproximativ sase milioane de oameni din toata lumea sunt proprietarii a cel putin unei parcele de teren extraterestru. Dintre acestia, aproximativ 2.000 sunt romani. Pe piata autohtona se vand parcele de teren doar pe Luna si pe Marte.

Cel mai mare proprietar de teren pe satelitul natural la Pamantului, americanul Dennis Hope, este si boss-ul comertului spatial.

"Daca se doreste achizitia unei suprafete foarte mari de teren in Sistemul Solar, Hope supravegheaza tranzactia si mai departe urmareste daca se incearca revanzarea lui in parcele mici", spune Adrian Dragan, agent exclusiv de vanzari pentru Romania al Ambasadei Lunare.

Afacerea cu terenuri in spatiul extraterestru este una foarte profitabila. In urma cu noua ani, un american putea cumpara pentru 19 dolari 700 de hectare de teren pe Luna. In prezent, pentru aceeasi suma poate achizitiona doar 4.000 de metri patrati.

Vanzarea parcelelor extraterestre a inceput sa fie practicata in urma cu aproape 30 de ani. Americanul Dennis Hope a revendicat initial proprietatea asupra Lunii si a planetei Marte.

Daca la nivel mondial, cumparatorii sunt interesati si de achizitii pe Venus, in Romania, planeta nu are cautare. In cinci ani s-au tranzactionat doar zece parcele de teren pe Venus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezintă viitorul și de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu experții și a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#Luna, #teren, #imobiliar, #pret , #stiri financiare