Numarul bancnotelor euro contrafacute, la cel mai scazut nivel de dupa 2007

Luni, 18 Iulie 2011, ora 20:31
1150 citiri

Numarul bancnotelor euro contrafacute descoperite si retrase din circulatie a scazut cu 18,8% in prima jumatate a acestui an, comparativ cu cea de a doua jumatate a anului trecut, a anuntat luni Banca Centrala Europeana (BCE).

BCE a precizat ca, in perioada ianuarie-iulie 2011, au fost identificate 295.553 de bancnote euro contrafacute, cel mai scazut nivel inregistrat dupa al doilea semestru al anului 2007, transmite Reuters.

"Daca ne raportam la numarul bancnotelor euro adevarate aflate in circulatie (in medie 13,8 miliarde in primul semestru al lui 2011), proportia bancnotelor contrafacute ramane foarte mica", a informat BCE intr-un comunicat.

Vezi cati bani falsi circula in Romania

In ultimii ani, cifrele pe sase luni au oscilat intre 265.000 si 447.000, un maximum atins in perioada iulie-decembrie 2009. Potrivit BCE, "favoritele" falsificatorilor au ramas bancnotele de 20 si de 50 de euro. In semestrul al doilea din 2010, 43% dintre biletele de banca contrafacute depistate au fost de 20 de euro, in timp ce 36% au fost bancnote de 20 de euro.

Cele mai multe (98%) dintre bancnotele contrafacute recuperate in primul semestru au fost identificate in tari din zona euro, numai aproximativ 1,5% provenind din state membre ale UE din afara zonei euro si 0,5% din alte regiuni ale lumii.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#bani falsi, #bancnote euro contrafacute , #stiri financiare