Secretele reusitei celor mai bogati oameni

Luni, 02 Noiembrie 2009, ora 23:39
7520 citiri
Secretele reusitei celor mai bogati oameni
Foto: Forbes

Daca va doriti sa castigati multi bani, solutia pare a fi una singura, daca nu v-ati nascut intr-o familie bogata: sa incepeti propria afacere. Sau, cel putin, asa sustin cativa dintre cei mai bogati oameni din lume.

Dintre cei 400 de miliardari ai lumii, 274 sunt antreprenori, iar, din primii zece cei mai bogati oameni, sase si-au facut averea de la zero, valoarea combinata a averilor acestora fiind de 166,5 miliarde de dolari.

Insa care sunt secretele reusitelor miliardarilor lumii? Sa fie faptul ca multi dintre ei nu isi iau concedii, preferand sa continue sa-si creasca afacerile, dupa cum au declarat pentru revistei Forbes?

"Nu exista inlocuitor pentru munca din greu", este de parere Steven Schonfeld, fondator si director executiv al companiei de trading Schonfeld Group, cu o avere estimata de 1 miliard de dolari.

Ideea de implicare totala in afaceri este sprijinita si de latifundiarul Donald Trump (foto), a carui avere se ridica la doua miliarde de dolari. "Trebuie sa fie pregatiti sa faca totul singuri. A fi antreprenor nu este un efort de grup. Iti cere toate resursele si timpul de care dispui", este de parere Trump.

"Fii pregatit pentru sacrificiu. Fii pregatit sa muncesti 24 de ore din 24, sapte zile din sapte pentru a castiga. Daca nu poti face acest lucru, ramai la job-ul pe care il ai. Trebuie sa fii pregatit sa treci prin momentele dificile, precum si cele bune, daca vrei sa ajungi undeva", spune si John Catsimatidis, proprietar, presedinte si director executiv al Red Apple Group si Gristedes Foods, cu o avere de 1,65 de miliarde de dolari.

Nu in ultimul rand, trebuie sa nu te descurajezi, pentru ca, in mod sigur, vei fi respins de multe ori si vor exista multe esecuri, inainte de atinge varful, este de parere John Paul DeJoria, care a ajuns de la a locui pe strada la o avere de patru miliarde de dolari, din afaceri cu bauturi alcoolice si produse pentru ingrijirea parului.

Incepeti de la munca de jos

DeJoria, de exemplu, a lucrat drept om de serviciu, inainte sa primeasca un job in cadrul unei companii de produse de ingrijire a parului. Potrivit spuselor sale, orice antreprenor ar trebui, la un moment dat, sa lucreze in domeniul vanzarilor directe.

R.J. Kirk, proprietar al companiei farmaceutice New River Pharmaceutical, cu o avere de 1,55 de miliarde de dolari, intareste aceasta idee. "Ideal, ar trebui sa castige experienta din vanzarile pe baza de comision, unde sa fii in concurenta cu alti vanzatori", spune Kirk.

Potrivit lui Wilbur Ross, cu afaceri de 1,8 miliarde de dolari in domeniul otelului, telecomunicatiilor, textilelor si tranzactii financiare, orice antreprenor ar trebui sa lucreaze direct cu clientii.

Frica, principala amenintare in domeniul afacerilor

Donald Trump este de parere ca, in domeniul imobiliar, cea mai mare amenintare o reprezinta frica. "Oameni nu isi dau seama ca segmentul imobiliar functioneaza in cicluri. Este un lucru normal", spune miliardarul american.

O alta problema pentru economie o reprezinta refuzul bancilor de a acorda credite, in opinia lui Leon Charney, cu afaceri de 1,3 miliarde de dolari in domeniul petrolier, supermarketuri si imobiliar.

Wilbur Ross si Steven Schonfeld cred ca reglementarile guvernamentale joaca un rol esential in industriile respective. "Interventia Guvernului in sectorul privat reduce sansele de a avea o rata a profitabilitatii mai mare", spune Ross.

Daca va intrebati care au putea fi urmatorul domeniu in care miliardarii lumii ar putea investi, raspunsul este similar pentru toti cei intervievati: tehnologie. La intrebarea care ar fi inovatia ce ar putea schimba omenirea, miliardarii s-au referit, in principal, la inovatii legate de medicina si IT, care ne-ar prelungi viata si ar ridica standardele de trai.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#sfaturi afaceri miliardari, #Donald Trump, #sfaturi antreprenori , #stiri financiare
Comentarii