Ziare.com

Singapore va deveni cel mai mare paradis fiscal din lume (Video)

de Teodora Bodeanu
Luni, 13 Mai 2013, ora 14:58

   

Singapore va deveni cel mai mare paradis fiscal din lume (Video)
Singapore va deveni cel mai mare paradis fiscal din lume, pana in 2020, depasind Elvetia, care detine suprematia in acest moment, potrivit firmei de cercetare londoneze WealthInsight.

Elvetia este destinatia unor conturi offshore in valoare totala de 2,8 trilioane de dolari, reprezentand nu mai putin de 34 la suta din intreaga industrie bancara privata, relateaza CNN.

Insa, pe masura ce Europa impune restrictii in aceasta privinta, Elvetia fiind deja de acord sa ofere informatii despre conturi autoritatilor, Singapore va prelua conducerea, potrivit firmei de cercetare.

De altfel, tara asiatica inregistreaza una din cele mai mari cresteri in domeniu: de la active in valoare de 50 de miliarde de dolari, in 2000, a ajuns la 550 de miliarde de dolari, la sfarsitul anului 2011.

Cu active de 450 de miliarde de dolari apartinand clientilor offshore, Singapore este al patrulea centru offshore la nivel mondial. Marea Britanie si Insulele Canalului se afla pe locul doi, cu 1,8 miliarde de dolari, iar Caraibe si Panama pe trei, cu 800 de miliarde de dolari.

Pe langa faptul ca europenii si americanii bogati incearca sa se refugieze in Asia, si bogatii din China, India si Indonezia se orienteaza spre Singapore.

Astfel, activele gestionate in Singapore s-ar putea majora de patru ori, pana in 2016, in timp ce activele offshore din Elvetia sunt estimate a scadea cu o treime, sub nivelul de 2 trilioane de dolari, in urmatorii trei ani.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1492 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ai incurcat marimile!

Aritmetica nu mai se face la scoala?
Poti fi jurnalist fara clasele primare?
Ordinea este:
Elvetia: 2800 miliarde usd
Marea Britanie: 1800 miliarde usd
Caraibe: 800 miliarde usd
Singapore: 450 miliarde usd

 

Bombonel, Patriciu, Felix, Ponta isi muta banii furati...

....in Singapore...

mai ramane sa vrea si

grivei, adica China.
Cat despre SUA, ajung si ei sa-si dea seama de efectul nefast al paradiselor fiscale.
pana in 2020 mai avem multe de indurat.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor