SUA: Dolarul ramane principala moneda de rezerva valutara

Miercuri, 15 Iulie 2009, ora 20:10
1774 citiri
SUA: Dolarul ramane principala moneda de rezerva valutara

Dolarul va ramane principala moneda de rezerva valutara, a primit asigurari secretarul american al Trezoreriei, Timothy Geithner, in timpul unei vizite oficiale de doua zile in statele din Golf.

Spre finalul uvizitelor din Arabia Saudita si Emiratele Arabe Unite, Geithner si-a reinnoit, de asemenea, si promisiunea de a sprijini un dolar mai puternic, pentru calmarea temerilor investitorilor din Orientul Mijlociu, dar si ca va reduce volatilitatea pretului petrolului, relateaza Reuters.

"Aceasta este politica Statelor Unite si va ramane in continuare; vom sprijini un dolar mai puternic", a spus secretarul, adaugand ca nu a auzit de existenta unor temeri privind statutul monedei americane in timpul discutiilor cu liderii guvernului si din mediul de afaceri din Golf.

"Din punctul meu de vedere, dar si a altora de aici, dolarul va ramane principala moneda valutara", a explicat Geithner, care nu s-a declarat ingrijorat de nivelul ridicat de titluri de stat americane detinut de Arabia Saudita.

El a semnalat ca atunci cand riscurile sunt ridicate, investitorii, in mod normal, vor sa gaseasca cele mai sigure valori mobiliare pe care le pot gasi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#dolar moneda rezerva valutara, #rezerva valutara dolar , #stiri financiare