Ziare.com

Telefonul mobil, folosit de 141 de milioane de oameni pentru plati, in 2011

Joi, 21 Iulie 2011, ora 21:37

   

Telefonul mobil, folosit de 141 de milioane de oameni pentru plati, in 2011
Peste 140 de milioane de persoane din intreaga lume isi vor utiliza in acest an telefonul mobil pentru a face diferite plati, arata un studiu realizat de firma de consultanta Gartner, care subliniaza totusi ca ritmul de crestere a platilor prin telefonul mobil este mai lent decat se estima.

"Numarul utilizatorilor care efectueaza plati prin intermediul telefonului mobil ar urma sa treaca de 141,1 milioane in 2011, in crestere cu 38,2% comparativ cu 102,1 milioane in 2010", a informat Gartner intr-un comunicat, transmite AFP.

In plus, valoarea tranzactiilor efectuate prin telefoanele mobile ar urma sa se ridice la 86,1 miliarde de dolari, in crestere cu 75,9% comparativ cu 48,9 miliarde in 2010.

In pofida acestor cifre, studiul subliniaza ca ritmul de crestere a pietei platilor prin dispozitive mobile este mai lent decat se anticipa.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

"Pe pietele in curs de dezvoltare, in pofida faptului ca exista conditii favorabile pentru platile prin dispozitive mobile, cresterea nu este atat de puternica pe cat se anticipa. Multi furnizori de servicii nu si-au adaptat inca strategiile la cerintele locale si este putin probabil ca modelele de succes din Kenya si Filipine sa fie extinse si pe alte piete", a declarat directorul de cercetare de la Gartner, Sandy Shen.

Analistii, companiile de telecomunicatii si bancile cred ca platile prin dispozitive mobile reprezinta o piata importanta in tarile in curs de dezvoltare, unde o parte importanta din populatie poseda un telefon mobil, dar nu si un cont bancar.

De asemenea, Gartner estimeaza ca in tarile dezvoltate adoptarea de masa a tehnologiei NFC, care permite efectuarea de plati cu telefonul mobil, nu va avea loc decat peste patru ani.

"Principalul obstacol este nevoie de a schimba obiceiurile consumatorilor si a-i convinge sa plateasca cu telefonul mobil in loc de bani gheata sau carti de credit", a apreciat Sandy Shen.

Citeste mai multe despre plati telefon mobil plati telefon
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 585 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor