Topul celor mai profitabile fonduri mutuale

Miercuri, 10 Septembrie 2008, ora 15:23
2413 citiri
Topul celor mai profitabile fonduri mutuale

Investitia in fondurile deschise de investitii ramane una profitabila, mai ales daca se face pe un termen mai lung de un an. Acest an insa nu a excelat pentru acest tip de plasamente.

Inceputul lunii septembrie a adus profituri detinatorilor de unitati ale unora dintre fondurile mutuale, dar per total, pe primele noua luni, pierderile raman la ordinea zilei pentru multe dintre fondurile mutuale.

Astfel, fondul Transilvania, ale carui plasamente includ si actiuni dar si instrumente monetare, a crescut cu 3,31% in prima saptamana din septembrie, insa pe primele noua luni din acest an a adus investitorilor o pierdere de 34%.

Unitatile de fond Star Focus au obtinut in acelasi interval din septembrie un castig de 2,55%, iar BCR Dinamic de 2,20%. Cea mai mare scadere a saptamanii a fost inregistrata de unitatile de fond BCR Europa Avansat, cu un minus 0,32%.

Intre fondurile de obligatiuni, BCR Obligatiuni a fost cel mai performant fond mutual in prima parte din an, iar Zepter Obligatiuni a avut cel mai mare randament al primei saptamani dn septembrie de 0,94%. Singurul fond de obligatiuni care a inchis saptamana pe minus a fost Europa Obligatiuni, cu o scadere de 0,01%. Insa de departe cel mai performant fond mutual al acestui an este BCR Obligatiuni, care a crescut in ultima saptamana cu 0,28% si de la inceputul anului cu 7,53%.

Cat priveste fondurile monetare, din analiza datelor disponibile reiese ca depozitele bancare si obligatiunile de stat au adus un randament, in primele zile din septembrie, de 0,34% pentru fondurile monetare Simfonia 1 si Bancpost Plus, iar unitatilor emise de BCR Monetar un plus de 0,19%.

In primele noua luni cel mai performant fond monetar a fost BCR Monetar, care a asigurat un castig de 6,54%, urmat de Simfonia 1 cu 5,98% si de Bancpost Plus cu 5,06%.

Topul saptamanal al fondurilor mutuale:

1. BT Maxim 4,69%

2. Premio 4,45%

3. Napoca 3,74%

4. Raiffeisen Romania Actiuni 3,69%

5. BCR Expert 3,59%

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#top, #fonduri, #mutuale, #profit , #stiri financiare