Tu ce ai face daca ai castiga la loterie? - Sondaj Ziare.com

Sambata, 11 Februarie 2012, ora 18:40
9637 citiri
Tu ce ai face daca ai castiga la loterie? - Sondaj Ziare.com

Masini de lux, un yaht, avion personal, o ferma linistita undeva la tara sau o vila ultramoderna - fantezii comune, uneori ambitii pentru care luptam o viata. Fiecare a visat insa macar o data ca banii ar putea pica din cer fara efort, dupa ce a castigat la loterie lozul cel mare.

In perioada de criza economica insa, realitatea pare ca cenzureaza si visele. Un sondaj realizat de European Lottery Guild, prezentat de Business Insider, arata ca multi dintre visatori si-ar dori, in aceasta perioada, doar sa isi ajute rudele sarace sau prietenii.

47% dintre repondenti au dorinte care nu au legatura cu luxul su bunastarea materiala personala, si spun ca primul lucru pe care l-ar face dupa ce ar casiga la loterie ar fi sa-si ajute rudele si prietenii care au probleme cu banii.

Unul din patru (25%) spun ca ar folosi banii pentru a calatori sau pentru a-si cumpara o casa de lux. Cei de la ELG sustin ca recesiunea este cea care a determinat rezultatele sondajului, oamenii avand in primul rand instinctul de a-i ajuta pe cei din jur.

"Ne asteptam ca cel mai popular raspuns sa fie cumpararea sampaniei, achizitiile mai mari venind mai tarziu. Asta ne arata cat de mult vor oamenii sa-si ajute familiile", arata Elisabeth Moore, reprezentant al ELG.

In Romania, criza economica i-a facut pe oameni sa se gandeasca de doua ori inainte sa scoata bani din buzunar.

Cand vine vorba de posibilitatea de a castiga la loterie, cele mai comune vise sunt tot cele legate de casa, masina, vacanta si ajutorarea rudelor - in functie de persoana, prioritatile sunt insa diferite.

Intrebati ce ar face daca ar castiga la loto, multi romani spun ca ar pleca din tara. "Dupa ce incasez banii ma duc la aeroport cu ce am pe mine, plus cardul si buletinul (poate si pasaportul) si iau primul zbor.

Dupa ce ajung la destinatie ma cazez la un hotel bun, dar nu neaparat de mii de stele, petrec ceva timp pe acolo, pana ma plictisesc. Cand se intampla asta ma duc spre aeroport si istoria se repeta. As face asta cam 2-3 ani", spune George, un tanar angajat din Bucuresti.

Unii spun ca ar da banii pe concerte sau ar cumpara echipele de fotbal preferate, insa familia este de multe ori pe primul loc, atunci cand vine vorba de investitiile facute. Nu putini sunt cei care ar face si acte de caritate, ajutand animalele si orfanii.

"La un milion de euro mi-as lua o casa si o masina decenta. Iar de restul duc toate rudele la controale medicale amanuntite, ca sa traiasca cat mai mult si cat mai bine. Le fac cadouri si ma duc in vacanta unde se deschide atlasul", spune Florin, un alt tanar visator.

Ziare.com va invita la dezbatere: Tu ce ai face daca ai castiga la loterie?

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#castig loterie, #premiu loto, #sondaj castig loterie , #stiri financiare