Case de lux in Statele Unite la preturi de vis

Luni, 22 Septembrie 2008, ora 17:30
6286 citiri
Case de lux in Statele Unite la preturi de vis

Saptamana trecuta a fost una nu tocmai buna pentru Wall Street. Nici pentru Statele Unite anul acesta nu a fost unul prea stralucit. Cu toate acestea, in unele parti ale globului, cei interesati de achizitionarea unei proprietati de lux au mare noroc.

In timp ce preturile locuintelor sunt in continua scadere, ajungand in cea de-a doua jumatate a anului 2008 pana la micsorari de pret cu pana la 4,8% in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, cei care sunt in cautarea unei case de pana intr-un milion de dolari primesc mult mai mult pentru banii investiti decat in anii trecuti. Conform oficiului federal al caselor, criza din Statele Unite a afectat pana si cele mai renumite zone precum California sau Florida unde anumiti investitori au facut achizitii pentru construirea unor ansambluri rezidentiale de lux, informeaza Forbes.

Cei care isi doresc o casa sau un apartament in Europa nu sunt la fel de norocosi. Declinul dolarului in Statele Unite nu ieftineste si casele din Paris. De exemplu un apartament de 300 de metri patrat iintr-o zona rezidentiala de lux ajunge la peste un milion de dolari. In Costa Rica, la o asemenea suma se pot achizitiona proprietati de pana la 5000 de metri cu podele din marmura si coloane in stil Roman.

In timp ce cu un milion de dolari se pot cumpara multe in Chicago si Cape Town, in Londra si San Francisco preturile nu dau semne ca s-ar micsora.

Conform reprezentantilor imobiliari, ansamblurile vandute cu pana la 10 milioane de euro raman cotate la acelasi nivel. "Ce este de top va ramane de top la o astfel de suma", au mai precizat acestia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#afaceri, #imobiliare, #ansambluri rezidentiale , #titluri stat