Ziare.com

Finantele lanseaza a doua emisiune de titluri pentru populatie. Statul va putea rascumpara tilurile inainte de scadenta

Joi, 02 August 2018, ora 19:34

   

Finantele lanseaza a doua emisiune de titluri pentru populatie. Statul va putea rascumpara tilurile inainte de scadenta
Ministerul Finantelor Publice lanseaza cea de-a doua emisiune de titluri de stat din cadrul Programului Tezaur - editia CENTENAR, destinata exclusiv populatiei, informeaza joi institutia printr-un comunicat.

Titlurile de stat cu o valoare nominala de 1 leu, au scadenta la 3 ani, o dobanda de 4,5%, iar veniturile aferente sunt neimpozabile. Titlurile pot fi cumparate de catre persoanele fizice rezidente care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii, inclusiv de cele care au participat si la emisiunea anterioara din luna iulie. Dobanda este anuala, platibila la termenele din prospectul de emisiune.

Titlurile de stat pot fi cumparate in perioada 1 - 24 august 2018 de la toate unitatile operative ale Trezoreriei Statului, indiferent de domiciliul fiscal, in perioada 1 - 23 august 2018 prin reteaua de oficii postale ale Companiei Nationale "Posta Romana" S.A, din mediul urban, iar in perioada 1 - 22 august 2018 din mediul rural.

Cumpararea titlurilor de stat se poate realiza prin numerar, dar si prin virament bancar, atat prin unitatile operative ale Trezoreriei Statului cat si prin oficiile postale din reteaua Postei Romane.

Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri in cadrul unei emisiuni, dar valoarea maxima cumulata a acestora nu poate depasi 100.000 de lei pentru subscrierile realizate prin intermediul unitatilor operative ale Trezoreriei Statului, respectiv 100.000 de lei pentru subscrierile realizate prin subunitatile postale din reteaua Companiei Nationale "Posta Romana".

In perioada de subscriere investitorii au posibilitatea sa solicite anularea sumei subscrise, depunand o cerere de anulare. Dupa incheierea acesteia, subscrierile sunt irevocabile si nu mai pot fi anulate.

In cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transfera mostenitorilor, care prezinta documentele legale care le atesta calitatea de mostenitori.

"Emiterea titlurilor de stat pentru populatie va continua si in lunile urmatoare, posibil si cu alte maturitati care urmeaza a fi stabilite dupa evaluarea interesului manifestat de investitori, pana la consumarea plafonului anual stabilit pentru anul 2018 la un nivel indicativ de 4 miliarde de lei", precizeaza MFP.

In paralel, Ministerul Finantelor Publice anunta flexibilizarea Programului Tezaur, un ordin al ministrului de resort urmand sa permita transferul dreptului de proprietate asupra titlurilor de stat catre un alt investitor persoana fizica dar si rascumpararea acestora de catre stat inainte de scadenta.

In 6 iulie 2018 s-a incheiat prima emisiune de titluri de stat pentru populatie lansata de MFP in cadrul Programului TEZAUR - editia CENTENAR, cu o maturitate de 5 ani si o dobanda de 5% pe an. Volumul total de subscriere atins a depasit 786 de milioane de lei.

Ministerul Finantelor Publice a emis titluri de stat pentru populatie in iunie 2015, pentru prima data dupa 10 ani de absenta pe aceasta piata.

Citeste si Dancila, despre continuarea emisiunii de titluri de stat: Romanii apreciaza acest instrument de economisire


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre emisiune titluri stat populatie
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 4669 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Alta tzeapa :))) Au mai primit romanii actiuni... cu milioanele...

care astazi valoreaza mai putin decat hartia pe care sunt imprimate :)))
Consultati bancile, care va pot propune pachete de actiuni de grade diferite de risc, adaptate la strategia so la posibilitatile fiecaruia! Actiuni adevarate, nu hartia higienica pzdista.

 

Inflatia este peste 6% iar titlurile platesc 4.5%. Ce dementt

le-ar cumpara?..... Ah, corectie, daca titlurile nu specifica cine e proprietarul, sint perfecte pentru spalarea de bani...... Iar statul e complice. Mereu. MuiePSD.

 

Va aduceti aminte de Fondul Libertatea

Sau de Caritas?

 

Alta teapa

Nu mai au bani si incearca din nou sa fure de la cei ramasi inca in tara

 

Noi din Diaspora

Nu nu suntem dispusi sa cumparam hartie igienica sa si-o cumpere asistatii sociali!

 

Trolii

Sunt la treaba! Ii felcit!

Dimineata pe racoare,
Ei stau cu burta la soare,
Se uta pe calculatore,
Daca ai vre-o comentare!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor