Finantele lanseaza azi o noua emisiune de titluri de stat catre populatie. Care sunt dobanzile

Luni, 04 Martie 2019, ora 09:13
16673 citiri
Finantele lanseaza azi o noua emisiune de titluri de stat catre populatie. Care sunt dobanzile
Foto: Ministerul Finantelor Publice

Romanii pot cumpara, incepand de luni, noi titluri de stat. Emisiunea face parte din programul Tezaur, destinat exclusiv populatiei.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Finantelor, scadentele sunt la 1, 2, 3 si 5 ani, iar dobanzile anuale sunt de 3,5%, 4%, 4,5% si, respectiv, 5%. Veniturile aferente sunt neimpozabile.

Titlurile de stat pot fi cumparate:

  • in perioada 4-22 martie 2019 de la unitatile operative ale Trezoreriei Statului
  • in perioada 4-21 martie 2019 prin reteaua de oficii postale ale Companiei Nationale Posta Romana, din mediul urban, iar in perioada 4-20 martie 2019 din mediul rural.

Potrivit sursei citate, sunt eligibile persoanele fizice care au implinit 18 ani la data efectuarii subscrierii. De asemenea, a fost eliminata plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice in cadrul acestor emisiuni.

Investitorii au posibilitatea anularii subscrierilor deja efectuate prin depunerea, in perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Ulterior, subscrierile sunt irevocabile si nu mai pot fi anulate.

Titlurile de stat sunt in forma dematerializata si au valoare nominala de 1 leu. Dobanda este platibila la termenele prevazute in prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat emise in cadrul Programului Tezaur pot fi transferabile si se pot rascumpara in avans.

In cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transfera mostenitorilor, care prezinta documentele legale care le atesta calitate.

Emiterea titlurilor de stat pentru populatie va continua pe parcursul anului 2019.

In fiecare luna, perioada de subscriere va fi de trei saptamani, iar maturitatile vor fi stabilite in functie interesul manifestat de investitori.

Prospectul de emisiune si orice eventuale modificari ale acestuia vor fi publicate pe www.mfinante.gov.ro, www.datoriepublica.mfinante.gov.ro, www.comunicatii.gov.ro, www.posta-romana.ro.

Aceasta este a patra emisiune de titluri de stat sub egida programului Tezaur. Cea mai recenta a fost la finalul anului trecut.

T.B.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#emisiune titluri de stat, #dobanzi titluri de stat, #titluri de stat , #titluri stat