Cat te costa si cum poti trimite bani online

Autor: Paul Barbu - Redactor
Vineri, 11 Martie 2011, ora 12:15
23845 citiri
Cat te costa si cum poti trimite bani online
Foto: 4smart.org

Tranzactiile online devin tot mai populare printre romani, fie ca au la baza trimiterea de bani unei alte persoane sau pur si simplu sunt folosite pentru achizitii de produse.

Unul din cele mai populare moduri de plata din lume este cel prin intermediul paypal.com. Realizarea unui cont pe acest site nu este costisitoare, nici ca timp (maxim 5 minute) si nici financiar (gratis). Tot ce va trebuie este o adresa de email si un card de credit sau de debit.

Banii odata urcati in cont se pot trimite catre oricare adresa de mail, daca are "atasat" un cont paypal.com.

Atasarea cardului la contul paypal.com va dura ceva mai mult, deoarece va trebui sa confirmati ca este pe numele dumneavoastra. De aceea, vi se va cere un cont pe care-l puteti obtine numai printr-un extras de cont de la banca la care aveti cardul de credit sau de debit.

Mici impedimente

Procesul va va costa doar 1,5 euro. Daca banii primiti vin dintr-un cont paypal sau de pe un cont bancar, taxele sunt zero, dar daca banii va sunt trimisi sau ii trimiteti de pe un card de credit sau de debit, una din partile implicate in proces va trebui sa plateasca 3,4% din suma trimisa plus alti 0,35% (sau echivalentul acestora). Cel care trimite banii in acest caz decide cine va plati costul expedierii banilor.

Pentru fiecare plata pe care o efectuati in moneda europeana exista un singur comision de baza, de 0,35 de euro.

Transferul de bani se face instantaneu de pe o adresa de email pe alta, in schimb pana scoateti banii mai dureaza 2-3 zile pentru ca bancile au anumite proceduri care ingreuneaza procesul.

Western Union, cu tarifele la vedere

In cazul Western Union, procedurile sunt destul de simple, insa tarifele sunt destul de mari. De exemplu, daca vreti sa trimiteti euro sau dolari in Romania, cele mai mici tarife sunt de 7 euro si respectiv 13 dolari (pentru un transfer de 50 de euro sau dolari). Pentru sume in moneda nationala transmise in Romania, comisionul de transfer incepe de la 15 lei si poate ajunge pana la aproape 100 de lei, in functie de suma trimisa.

Aceleasi costuri sunt si pentru strainatate (mai putin tari precum China, Turcia, Bulgaria, Serbia, Ucraina, Ungaria si Republica Moldova).

In schimb, pentru transferurile in euro sau dolari initiate catre tarile considerate exceptii mai sus, indiferent de banca pe care o alegeti pentru a va trimite banii, taxele de transer sunt aceleasi: 5 euro sau 7 dolari. Tarifele sunt valabile pentru sume de pana in 50 de euro sau dolari. Daca doriti sa trimiteti 100 de euro sau dolari, costurile ajung la 7 euro si respectiv 10 dolari. Preturile urca in functie de suma transferata (pana la 4.000 euro sau dolari) cu cate 2-3 pana la 5 euro.

Pentru transferurile de lei in China, Turcia, Bulgaria, Serbia, Ucraina, Ungaria si Republica Moldova, la 100 de lei va trebui sa achitati o suma de 10 lei, acest tarif crescand cu cate 10 lei (pana la 80 de lei) daca suma maxima transferata este de 2.400 lei.

Posta Romana, un serviciu rapid

Serviciul pe care Posta Romana il pune la dispozitie de cativa ani, unul dintre cele mai rapide, se numeste "Mandat On-line". Tariful din care este compus costul pentru transferul de bani pe aceasta cale are la baza un pret de inregistrare de 11 lei. Pe langa costul de iregistrare mai este si tariful pe valoare - aplicat la valoarea mandatului, care este de 1,1% din suma trimisa.

Daca doriti si confirmare postala de primire va mai costa 1,65 de lei, iar daca aveti nevoie de o confirmare electronica inca 1,65 lei. In cazul in care trimiteti banii sambata, veti fi taxati suplimentar cu inca 1,15 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#transfer bani online, #posta western union paypal , #tranzactii