Tranzactie pe piata benzinariilor: 42 de statii de alimentare isi schimba proprietarul

Miercuri, 07 Mai 2014, ora 17:50
3428 citiri
Tranzactie pe piata benzinariilor: 42 de statii de alimentare isi schimba proprietarul
Foto: MOL

Grupul MOL a anuntat, miercuri, achizitia retelelor de benzinarii ENI din Romania, Cehia si Slovacia, care functioneaza in prezent sub marca Agip. In tara noastra, tranzactia vizeaza 42 de statii de alimentare cu carburanti.

Decizia face parte din strategia de crestere a companiei petroliere, se arata in comunicatul remis Ziare.com.

"MOL isi largeste semnificativ acoperirea geografica in Romania si face un pas inainte in ceea ce priveste perceptia brandului in Slovacia", a spus Lars Hoglund, vicepresedinte senior pentru divizia de retail a grupului MOL.

"Aceasta achizitie reprezinta un moment marcant al strategiei noastre de crestere a retelei de benzinarii in Europa Centrala si de Est. In Cehia, vanzarile medii ale statiilor achizitionate se situeaza intre primele trei pozitii, intr-un clasament al companiilor de retail de carburanti. In plus, grupul MOL va detine a doua mare retea de benzinarii din Cehia", a adaugat oficialul companiei.

MOL isi va extinde portofoliul din Romania

Prin integrarea celor 42 noi benzinarii de la ENI (care functioneaza in prezent sub marca Agip), MOL Romania va ajunge la o retea de 189 unitati.

"MOL Romania a fost dintotdeauna o organizatie care si-a construit modelul de afaceri in jurul clientilor sai, iar echipa noastra este hotarata sa utilizeze aceasta oportunitate, oferind clientilor si partenerilor nostri produse si servicii de inalta calitate, sub marca MOL, in cadrul unei retele largite de benzinarii. Ne vom continua eforturile de crestere, bazandu-ne pe standardele inalte de performanta asigurate de echipa noastra capabila", a afirmat Kinga Daradics, CEO & Country Chairman MOL Romania.

Tranzactia vizeaza, printre altele, operatiunile de vanzari engros si preluarea gestiunii entitatilor locale.

Situatia MOL din Cehia si Slovacia

Pozitia grupului MOL in Cehia va fi puternic sustinuta prin aceasta achizitie: cele 125 noi benzinarii, alaturi de cele 24 sub marca Slovnaft si cele 125 statii PAP Oil, vor majora cota de piata a grupului MOL la peste 10%.

Mai mult, vanzarile medii ale retelei nou achizitionate reprezinta aproape dublul mediei nationale.

In Slovacia, reteaua grupului MOL va ajunge la 253 unitati. Cele 41 benzinarii nou integrate vor contribui la imbunatatirea vanzarilor medii si a portofoliului de produse si servicii destinate clientilor.

MOL a convenit sa achizitioneze si participatia Eni in Ceska Rafinerska (CRC) ; totusi, Unipetrol, ca actionar majoritar al CRC, detine dreptul de preemptiune pentru actiunile CRC.

Finalizarea acordului depinde de indeplinirea unor conditii prestabilite, printre care si obtinerea avizului din partea autoritatilor de reglementare in domeniul concurentei.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
#MOL cumpara benzinarii Romania, #MOL cumpara benzinarii ENI, #Agip iese Romania, #Agip pleaca Romania, #MOL benzinarii noi, #tranzactie benzinarii MOL , #tranzactii