Contracandidatul lui Obama la Casa Alba, vizat de o noua acuzatie de hartuire sexuala

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 23:32
1399 citiri
Contracandidatul lui Obama la Casa Alba, vizat de o noua acuzatie de hartuire sexuala
Foto: USA Today

Numarul femeilor care il acuza pe contracandidatul lui Barack Obama la Casa Alba, Herman Cain, de hartuire sexuala a ajuns, luni, la patru, a anuntat avocatul acuzarii, Gloria Allred.

A patra acuzatie de hartuire sexuala facuta pe numele lui Herman Cain ii apartine unei femei care sustine ca i-a cerut ajutorul candidatului republican la Casa Alba in anii 1990, pe cand Cain era sef al Asociatiei Nationale a Restaurantelor.

Potrivit unui comunicat remis presei, femeia care il acuza pe Cain de hartuire sexuala nu este una dintre cele trei despre care se stie deja, acuzatia fiind facuta in cursul zilei de luni, informeaza publicatia americana USA Today.

Inca de la inceputul acestui scandal sexual, politicianul republican a repetat in nenumarate randuri ca acuzatiile care i se aduc sunt false si ca, din punctul lui de vedere, acest subiect a fost lamurit, motiv pentru care, de acum inainte, actiunile lui vor avea legatura doar cu alegerile prezidentiale.

Avocata Gloria Allred este cunoscuta in tabloidele americane pentru reprezentarea in instanta a doamnelor de la Hollywood. The New York Times o descrie pe Allred drept "o feminista razbunatoare aflata in pline cruciade sau un mercenar care urmareste o ambulanta de lux in speranta ca o sa prinda o plimbare in cele mai noi scandaluri".

Cain, minus 9 puncte de popularitate

Candidatul republican la Casa Alba, Herman Cain, pierde din popularitate, in urma acuzatiilor de hartuire sexuala cu care se confrunta in ultima saptamana.

Astfel, potrivit unui sondaj realizat de Reuters, popularitatea lui Herman Cain a scazut cu 9 puncte procentuale, la 57% de la 66%.

Este prima dovada ca acuzatiile de hartuire sexuala de pe vremea cand Cain era presedintele Asociatiei Nationale a Restaurantelor au afectat popularitatea acestuia in cursa pentru Casa Alba.

53% dintre participantii la sondaj cred ca acuzatiile impotriva lui Cain sunt adevarate, in ciuda faptului ca acesta le-a negat in mod constant. Respondentii republicani au crezut doar in proportie de 39% ca acuzatiile sunt adevarate.

"Cel mai izbitor este ca Herman Cain pierde tocmai din increderea republicanilor", a declarat Chris Jackson, un oficial al firmei care a realizat sondajul in colaborare cu Reuters.

Cain, in varsta de 65 de ani, fost sef al unei companii de pizza, fara nicio experienta in politica, se bate umar la umar cu fostul guvernator de Massachussets Mitt Romney pentru primul loc in sondajele republicanilor.

Cel putin trei femei l-au acuzat pe Cain de hartuire sexuala. Scandalul a explodat acum o saptamana, pe site-ul Politico. Candidatul republican insista ca acuzatiile sunt nefondate si ca a fost acuzat pe nedrept.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Herman Cain hartuire sexuala, #candidat republican Casa Alba, #Cain contracandidat Barack Obama , #Casa Alba