Consilierul lui Obama: Nu tinem cont de granite. Daca te iei de americani, venim dupa tine!

Sambata, 23 August 2014, ora 13:00
7071 citiri
Consilierul lui Obama: Nu tinem cont de granite. Daca te iei de americani, venim dupa tine!
Foto: National Post

Presedintele american Barack Obama trebuie sa ia in considerare si varianta loviturilor aeriene in Siria, impotriva islamistilor radicali din Statul Islamic, situatie in care va fi obligat sa dea mana cu presedintele Siriei, controversatul Bashar al-Assad.

Decizia este una extrem de complicata, in conditiile in care Marea Britanie a anuntat deja ca exclude orice cooperare cu guvernul sirian, iar Franta tocmai a recunoscut ca i-a inarmat pe rebelii care lupta impotriva lui Assad, al carui regim este considerat responsabil pentru moartea a peste 190.000 de sirieni.

Franta i-a inarmat pe rebelii din Siria, care lupta cu Assad

"Nu vom tine cont de granite. Daca te iei de americani, venim dupa tine!", a declarat consilierul in probleme de securitate nationala al lui Obama, Ben Rhode, vineri, precizand ca o strategie de lupta impotriva Statului Islamic presupune interventii militare de ambele parti ale granitei dintre Irak si Siria, potrivit National Post.

Cu toate acestea, loviturile aeriene in Siria ar putea sa-i fie de folos si presedintelui Bashar al-Assad, care de trei ani de zile se lupta cu rebelii.

Noi raiduri americane in Irak, dupa decapitarea jurnalistului James Foley

Barack Obama i-a cerut acestuia sa se retraga, pentru a pune capat varsarii de sange, dar a exclus pana acum interventia militara in regiune.

Cum Assad tocmai a fost reales presedinte al Siriei, iar luptele in zona continua, SUA ar putea fi nevoite sa lucreze impreuna cu guvernul sirian, pentru a opri gruparea terorista Statul Islamic.

Statul Islamic a decapitat un jurnalist american. Ameninta ca va ucide inca unul (Video socant)

Insa precipitarea evenimentelor din regiune, care a culminat cu decapitarea unui american, l-ar putea determina pe Obama sa ordone executarea unor lovituri aeriene in Siria chiar si fara permisiunea lui Assad.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Obama interventie Siria, #SUA lovituri aeriene Siria, #Statul Islamic Siria , #Irak