Inainte de Michelle, Barack Obama a cerut mana altei femei. De ce s-au despartit

Miercuri, 03 Mai 2017, ora 20:37
5965 citiri
Inainte de Michelle, Barack Obama a cerut mana altei femei. De ce s-au despartit
Foto: Facebook/Barack Obama

Pentru multi, nu doar din SUA, Barack Obama si Michelle Obama reprezinta cuplul ideal: statornic, implinit, unde privirile si gesturile "tradeaza" armonia. Insa Michelle nu a fost prima alegere a fostului presedinte.

Conform unei biografii lansate recent, "Rising Star", scrisa de David J. Garrow, tanara pe care Obama ar fi vrut-o de sotie, inainte de Michelle, era Sheila Miyoshi Jager, cu origini olandeze si nipone. In acea vreme, Obama nu implinise 30 de ani, iar Sheila studia antropologia, arata The Independent.

Desi cei doi se potriveau, Jager povesteste ca viata impreuna era una in care se izolau de cei din jur. In plus, Obama isi segmenta foarte clar viata profesionala de cea personala.

In acea vreme, Obama lupta pentru interesele comunitatii din care facea parte. In timpul liber, incerca sa scrie fictiune. Deja incepuse sa creada ca intr-o zi va deveni presedinte al Americii, fapt pe care i-l spusese si iubitei sale, isi aminteste ea.

Jager isi aminteste ca fostul sau partener avea o nevoie puternica de a fi iubit si admirat de cei din jur. Pe masura ce relatia progresa, au aparut discutiile legate de casatorie. "In iarna lui '86, cand am fost in vizita la parintii mei, m-a intrebat daca vreau sa ne casatorim", povesteste ea.

Insa parintii lui Jager nu au au fost de acord, comentand legat de viitorul profesional al lui Obama si legandu-se de faptul ca fata lor era prea tanara. I-au spus lui Obama ca, din partea lor, raspunsul este "nu inca". Obama si Jager nu s-au despartit dupa acest episod.

"A devenit dintr-o data foarte ambitios"

Insa deja un an mai tarziu, in 1987, cand Obama avea in jur de 25 de ani, "a devenit dintr-o data extrem de ambitios", isi aminteste Jager.

"Imi amintesc foarte clar cand a avut loc aceasta transformare si imi amintesc cu precizie ca in 1987, cam la un an de cand eram in relatie, deja isi stabilise telul de a deveni presedinte", povesteste femeia.

Insa pentru a-si implini destinul politic, "Obama avea nevoie sa se identifice complet ca fiind afro-american", mai spune Jager. Iar ca politician de culoare in Chicago, sa ai o sotie care nu are aceleasi origini africane, era o bariera in evolutia politica.

Dintr-o data in cuplu au inceput sa apara discutii despre rasa si politica, iar aceste discutii erau tot mai dese, isi aminteste fosta iubita a lui Obama.

Nu se pune problema ca Obama nu-si iubea prietena, insa deodata "s-a gasit prins intre femeia pe care o iubea si destinul pe care stia ca il avea".

Deja in vremea in care Obama urma sa paraseasca Chicago pentru a studia avocatura la Harvard relatia se destrama. Acest lucru nu l-a oprit insa pe Obama sa ii ceara lui Jager sa mearga la Harvard cu el si sa se casatoreasca. Asta, desi Jager urma sa plece la Seul, pentru a face cercetare.

Jager e de parere ca propunerea lui Obama a venit mai ales din "disperarea ca avea sa urmeze despartirea si nu din credinta ca puteau avea un viitor impreuna". In cele din urma, fiecare dintre cei doi a mers pe drumul sau.

Dupa primul an la Harvard, Obama a intalnit-o pe Michelle Robinson la firma de avocatura unde aceasta muncea si unde el devenise asociat. Curand, aveau sa inceapa o relatie serioasa.

Insa Jager nu a iesit complet din peisaj. In scurt timp, a venit si ea la Harvard pentru a preda. Au continuat sa se vada, desi nu constant, in perioada 1990 - 1991. In cele din urma, Jared a fost nevoita sa recunoasca faptul ca il pierduse pe Obama, ca relatia acestuia cu Michelle devenise una serioasa. De atunci, cei doi au mai vorbit rareori la telefon sau prin scrisori.

Citeste si cum spunea Michelle Obama ca era Barack in tinerete si vezi cum arata o declaratie de dragoste facuta de fostul presedinte sotiei sale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Barack Obama femei, #Barack Obama Sheila Miyoshi Jager, #Barack Obama fosta iubita, #Sheila Miyoshi Jager Obama , #Michelle Obama
Comentarii
Poza alex-7
alex-7
rank 5
Este o stire falsa , inainte de Michelle el a avut iubit si nu