Romney s-a impuscat in picior: Filmuletul care-i poate distruge sansele la Casa Alba (Video)

Autor: Ana Ilie
Marti, 18 Septembrie 2012, ora 10:50
10356 citiri
Romney s-a impuscat in picior: Filmuletul care-i poate distruge sansele la Casa Alba (Video)

Campania pentru prezidentialele din SUA a candidatului republican Mitt Romney a primit, luni, o lovitura din care este greu de imaginat ca va reusi sa iasa la timp pentru a-l invinge pe democratul Barack Obama.

O inregistrare video secreta de la un eveniment de strangere de fonduri de la persoanele avute il arata pe Romney spunand ca aproape jumatate dintre americani sunt puturosi, victime care asteapta ajutorul guvernului si nu-si platesc taxele, informeaza France24 .

Cu mai putin de doua luni inaintea alegerilor prezidentiale din 6 noiembrie, Romney spune, intr-o intalnire electorala cu usile inchise, ca sunt 47% dintre americani care vor vota cu presedintele Obama "orice ar fi".

"Sunt 47% care sunt de partea lui, care depind de guvern, care cred ca sunt victime, care cred ca guvernul are o responsabilitate sa aiba grija de ei, care cred ca au dreptul la ingrijire medicala, la mancare, la locuinta, la orice", spuen Romney.

"47% dintre americani nu-si platesc taxele pe venit", continua acesta.

Romney spune si ca rolul sau este sa nu-si faca "griji despre acei oameni". "Nu-i voi convinge niciodata ca trebuie sa-si asume responsabilitatea personala si grija pentru vietile lor", rosteste Romney in inregistrarea secreta, care poate fi urmarita mai jos:

Echipa lui Obama a sesizat imediat oportunitatea de a departaja cursa destul de stransa pana acum pentru Casa Alba si a aratat ca declaratia socanta este inca o dovada ca multimilionarul Romney este desprins de realitate si a renuntat la jumatate din populatia Americii, nefiind potrivit sa devina presedinte.

"Este socant ca un candidat pentru functia de presedinte al Statelor Unite ar declara in spatele usilor inchise unui grup de donatori bogati ca jumatate dintre cetatenii americani se considera victime, cer pomana si nu doresc sa isi asume responsabilitatea pentru vietile sale. E greu sa servesti ca presedinte al tuturor americanilor cand ai sters cu dispret jumatate din natiune", a reactionat Jim Messina, managerul campaniei lui Obama.

Pentru observatorii campaniei din SUA, remarcile lui Romney sunt mai degraba imprudente decat socante. Pe de o parte, Romney si-a construit campania pentru prezidentialele din 2012 pornind de la premisa ca se va axa pe incapacitatea lui Obama de a rezolva problemele economice.

Daca pe de o parte Romney se prezinta drept un republican apropiat de centru-dreapta, lauda unele elemente din reforma sanatatii promovata de Obama, subliniaza sanatatea economiei si doreste sa creeze mai multe locuri de munca, exista si o a doua fata a candidatului republican. Un Mitt Romney agresiv, adresandu-se bazei profund conservatoare a partidului republican, care se aliaza cu personalitatile dure de dreapta.

Nu o data, Romney l-a atacat pe Obama pentru ca a marit numarul celor ce beneficiaza de bonuri de mancare si l-a acuzat ca "vrea sa-l scoata pe Dumnezeu de pe monede". A aparut la mitinguri declarandu-si agresiv dragostea fata de Dumnezeu si tara.

Din aceste motive, nu este socanta nici reactia sa dupa aparitia inregistrarii: a recunoscut ca declaratiile sale nu au fost elegante, insa nu le-a retractat. Dimpotriva. A afirmat sus si tare ca le mentine.

Republicanul a spus ca remarcile sale arata contrastul dintre "societatea centrata pe guvern" a lui Obama si credinta sa in "abordarea pietei libere".

"Desigur, vreau sa ajut toti americanii sa aiba un viitor luminos si prosper", a incheiat Romney. Cei care doresc sa vada cum i-a "consolat" Romney pe cei 47% dintre americanii puturosi pot urmari inregistrarea de mai jos:

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Mitt Romney inregistrare americani puturosi, #Mitt Romney campanie prezidentiale , #Mitt Romney