Avertismentul lui Obama: Ce se intampla daca teroristii pun mana pe-o bomba nucleara

Vineri, 01 Aprilie 2016, ora 21:55
5215 citiri
Avertismentul lui Obama: Ce se intampla daca teroristii pun mana pe-o bomba nucleara
Foto: White House

Presedintele Statelor Unite a avertizat vineri, dupa incheierea discutiilor de la Summitul pentru Securitate Nucleara de la Washington, ca amenintarea terorismului nuclear ramane la fel de vie, in ciuda progreselor inregistrate de liderii de stat in securizarea materialelor nucleare.

"Nu exista nicio urma de indoiala ca daca acesti oameni nebuni vor pune vreodata mana pe o bomba nucleara sau pe orice urma de material nuclear, vor ucide cat mai multi oameni pot", a precizat Barack Obama, potrivit News.ro.

Liderul de la Casa Alba si-a exprimat ingrijorarea ca grupari teroriste precum al Qaeda si Statul Islamic ar putea incerca sa obtina materiale nucleare pentru a construi bombe radioactive. El a precizat ca comunitatea internationala nu poate sa ramana impasibila.

In timp ce liderii lumii discuta despre securitatea nucleara, Coreea de Nord a lansat o racheta in mare

Obama a anuntat vineri ca liderii de stat prezenti la Summit-ul pentru Securitate Nucleara au fost de acord cu un tratat pentru securizarea materialelor nucleare, care va intra in vigoare in scurt timp. Prin acest tratat liderii lumii cauta sa ingreuneze obtinerea de materiale nucleare de catre jihadisti, care ar putea sa le foloseasca pentru construirea unei bombe radiologice.

Aproape 50 de lideri de stat si reprezentanti ai organizatilor internationale au discutat solutiile pentru a reduce numarul de arme nucleare si pentru a securiza materialele nucleare ale lumii.

Trump nu exclude un atac nuclear asupra Europei: Atunci de ce mai facem bombe?

Discutia are loc dupa ce jihadistii Statului Islamic au incercat in repetate randuri sa achizitioneze materiale nucleare pentru a construi o bomba murdara, care ar avea efecte devastatoare daca ar fi detonata intr-o zona aglomerata.

Agentia Internationala pentru Energie Atomica si Interpolul au adus in discutie amenintarea nucleara reprezentata de gruparile teroriste, care incearca sa obtina materiale nucleare pentru construirea unei "bombe murdare".

Incepe Summitul privind Securitatea Nucleara: Poate Statul Islamic sa puna mana pe o "bomba murdara"?

Rusia va fi marele absent de la Summitul pentru Securitate Nucleara.

La Summitul pentru Securitate Nucleara de la Washington participa si presedintele roman Klaus Iohannis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Barack Obama amenintare terorism nuclear, #Obama summit securitate nucleara, #summit securitate nucleara Washington , #presedinte SUA