Barack Obama ar putea fi demis?

Sambata, 26 Iulie 2014, ora 15:09
6385 citiri
Barack Obama ar putea fi demis?

Presedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, ar putea fi demis, procedura ce ar putea fi initiata de Camera Reprezentantilor, unde republicanii au majoritate.

Ipoteza a fost lansata de unul dintre principalii sai consilieri, Dan Pfeiffer. Acesta a mentionat, vineri, ca decizia presedintelui Camerei Reprezentantilor, John Boehner, de a merge mai departe cu un proces impotriva presedintelui "a deschis usa" unei a treia demiteri din istoria natiunii, potrivit USA Today.

"Demiterea este un lucru foarte serios care a fost vehiculat de catre nominalizarea republicana pentru postul de vicepresedinte si de altii intr-un fel foarte neserios", a spus consilierul, referindu-se la fostul guvernator al statului Alaska, Sarah Palin.

"Luam acest lucru foarte in serios si nu cred ca ar fi un lucru bun", a mai afirmat Pfeiffer, care a precizat insa ca nimeni nu a facut vreo acuzatie la adresa presedintelui american.

In schimb, presedintele Camerei Reprezentantilor, John Boehner, a negat ca s-ar fi cerut demiterea liderului de la Casa Alba, prin vocea purtatorului sau de cuvant, Michael Steel, care a numit comentariile consilierului prezidential "un exercitiu de strangere de fonduri pentru democrati".

Un sondaj recent arata ca 35 la suta dintre americani ar fi in favoarea unei demiteri a presedintelui, aproape acelasi procent care ar fi fost de acord cu o astfel de masura si in cazul fostilor presedinti Bill Cliton si George Bush. Pfeiffer a spus ca 57 la suta dintre republicani sunt de acord pentru demiterea lui Barack Obama.

In istoria Statelor Unite, doar doi presedinti au fost pusi sub acuzare, insa ambii au fost achitati - Andrew Johnson, in 1868, si Bill Clinton, in 1999, fiind acuzat de sperjur si obstructionarea justitiei, in cazul scandalului Monica Lewisnky. Intr-o postura similara a fost pus si Richard Nixon, in anul 1974, insa acesta a demisionat inainte de declansarea unei asemenea proceduri si de a fi judecat de Camera Reprezentantilor, in urma scandalului Watergate.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Barack Obama demis, #proceduri demitere Barack Obama, #demitere presedinte SUA , #presedinte SUA