Barack Obama, despre decapitarea ostaticului Kassig: E raul in stare pura

Autor: Ana Ilie
Luni, 17 Noiembrie 2014, ora 08:44
4178 citiri
Barack Obama, despre decapitarea ostaticului Kassig: E raul in stare pura
Foto: New York Daily News

Presedintele american Barack Obama a afirmat ca executarea lui Abdul-Rahman Kassig, ostaticul american decapitat de militantii Statului Islamic, este "raul in stare pura".

Obama a facut afirmatia duminica, dupa ce Casa Alba a confirmat autenticitatea inregistrarii video postata pe Internet in care era infatisata decapitarea lui Kassig.

Liderul de la Casa Alba a oferit condoleante familiei si apropiatilor lui Abdul-Rahman Kassig, care "a fost luat de langa noi printr-un act de rautate pura, comis de o grupare terorista pe care lumea o asociaza pe buna dreptate cu neomenia. Ca si Jim Foley si Steven Sotloff inaintea sa, viata si faptele lui contrasteaza puternic cu tot ce reprezinta Statul Islamic", scrie Huffington Post.

Obama a continuat aratand ca "in vreme ce Statul Islamic se distreaza cu omorarea inocentilor, inclusiv musulmani, si este hotarat numai sa semene moarte si distrugere, Abdul-Rahman era un activist care a muncit sa salveze vietile sirienilor raniti si lasati fara proprietati de conflictul sirian".

"In vreme ce Statul Islamic exploateaza tragedia din Siria pentru scopurile sale egoiste, Abdul-Rahman era atat de miscat de durerea si suferinta civililor sirieni incat s-a deplasat in Liban pentru a munci intr-un spital unde a tratat refugiatii. (...) Acestea au fost actele altruiste ale unui individ care era profund preocupat de soarta poporului sirian", a continuat presedintele american.

Obama a incheiat aratand ca "actiunile Statului Islamic nu reprezinta nicio credinta, cu atat mai putin credinta musulmana, la care s-a convertit Abdul-Rahman".

Peter Kassig, devenit Abdul-Rahman dupa convertire, a fost decapitat de gruparea jihadista Statul Islamic, in Siria.

Statul Islamic a mai decapitat un ostatic american (Imagini socante)

Gruparea a postat pe Internet duminica o noua inregistrare cu decapitarea unui ostatic occidental, americanul Peter Kassig. El este al cincilea ostatic executat in Siria.

In inregistrarea postata pe Internet se poate observa si decapitarea in masa a soldatilor sirieni capturati de gruparea terorista.

Fragmente ale inregistrarii pot fi vazute aici. Atentie, imagini socante!

Kassig, in varsta de 26 de ani, voluntar care lucra pentru o asociatie caritabila, de origine din Indiana, a fost luat ostatic in octombrie 2013, in timp ce se indrepta spre Deir Ezzour, in estul Siriei.

Statul Islamic este o organizatie extremista sunnita care a ocupat prin violenta bucati importante din Irak si Siria, unde a proclamat un califat si a impus o varianta brutala a legii islamice.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Statul Islamic decapitare ostatic Obama, #Statul Islamic Obama ostatic , #presedinte SUA