Barack Obama ii face portretul lui Trump: Zanatic si neinformat (Video)

Joi, 08 Septembrie 2016, ora 22:51
4077 citiri
Barack Obama ii face portretul lui Trump: Zanatic si neinformat (Video)
Foto: Arhiva Hepta.ro

Barack Obama l-a descris joi pe Donald Trump drept "zanatic" si "neinformat" dupa ce candidatul republican a spus ca liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, este mai bun decat cel de la Casa Alba.

In declaratii facute in Laos, Obama a subliniat ca, de fiecare data cand Trump vorbeste, devine tot mai clar ca republicanul nu este calificat sa fie presedinte, relateaza BBC News.

"Nu cred ca este calificat sa fie presedintele Statelor Unite si, de fiecare data cand vorbeste, aceasta opinie este confirmata", a spus el.

Presedintele a evocat interactiunile si eforturile diplomatice pe care le-a depus atat la summitul ASEAN din Laos, cat si la summitul G20, din China.

"Va pot spune, din interactiunile pe care le-am avut in ultimele opt sau noua zile cu lideri straini, ca aceasta este o treaba serioasa. Trebuie chiar sa stii despre ce vorbesti si chiar trebuie sa iti faci temele. Cand vorbesti, ar trebui sa reflecte o politica gandita pe care sa poti sa o implementezi", a insistat el.

"Cel mai important pentru opinia publica si pentru presa este sa asculte ce spune (Trump - n.red.) si sa puna intrebari in legatura cu ideile ce par sa fie contradictorii, neinformate sau pur si simplu zanatice", a explicat Obama.

Republicanul Donald Trump a declarat miercuri seara ca presedintele rus Vladimir Putin este un lider mult mai bun decat presedintele american Barack Obama.

"Cred ca voi putea sa ma inteleg cu el (Putin - n.red.). El este un lider. Mult mai lider decat presedintele nostru. Nu ar fi minunat daca am putea sa colaboram? Nu ar fi un lucru minunat?", a declarat miliardarul.

Declaratia controversata a miliardarului republican a avut loc in cadrul unui forum televizat cu democrata Hillary Clinton, insa nu este prima data cand acesta lauda stilul de conducere impus de Vladimir Putin.

Prima dezbatere electorala dintre cei doi candidati prezidentiali este programata sa aiba loc la 26 septembrie.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Obama Trump zanatec, #Obama Trump Putin , #presedinte SUA